Recept: Veggieburger op z’n Indisch en appelchutney met ui

Leestijd: 2 minuten

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 burgerbroodjes
  • 300 g rode bonen (in blik)
  • 120 g droge kikkererwten
  • 1 rode ui
  • 1 gehakt knoflookteentje
  • 2 soeplepels sojasaus
  • 6 semi-gekonfijte tomaten
  • 1/2 rode peper
  • 1 koffielepel zout (5 g)
  • 20 g bloem
  • Mix van verse kruiden (8 eetlepels): 1 el pittige kerrie, 1 kl koriander in poeder, 4 el olijfolie, 2 geraspte wortelen (150 g), 2 el rijstazijn, 60 g cheddarschilfers. Enkele blaadjes ijsbergsla
  • Chutney appel/ui: 2 rode uien, 1 geraspte appel, 2 el bruine suiker (20 g), 1 kl vierkruidenmix, 1 el paprika, 1 el ketchup, 2 el sojasaus, 2 el mosterd.

 

Bereiding

  • Aan de vooravond laat u de kikkererwten een nacht weken (12 uur).
  • Snijd de ui en de geschilde peper in dunne schijfjes en hak de look fijn. Ui, look en peper aanbakken in een 1 soeplepel olijfolie.
  • Vul de mengkom van de keukenrobot met rode bonen, geweekte kikkererwten (rauw), verse kruiden, zout, kerrie, koriander, sojasaus, gekonfijte tomaten. Activeer de robot met tussenpozen zodat het mengsel niet te dun wordt. Aan dit mengsel de ui, de peper en de look toevoegen en mengen. Maak 4 burgers klaar en bestrooi ze met bloem.
  • Bereid de appelchutney met ui: snijd de rode uien fijn en laat ze aanbakken in een soeplepel olijfolie. Na 5 minuten voegt u de geraspte appel en de bruine suiker toe alsook de kruiden (vierkruidenmix en paprika). 10 minuten laten sudderen en ketchup, mosterd en sojasaus toevoegen. Na 5 minuten van het vuur halen en laten afkoelen voor een vastere samenstelling.
  • Bereid de wortelen met azijn voor, door de versgeraspte wortelen te mengen met wijnazijn.
  • Bak de burgers in 2 soeplepels olijfolie. Bestrooi met cheddarsnippers.
  • Eens de burgers gebakken zijn (5 minuten op een matig vuur) kunt u ze beginnen opbouwen. Begin met 1 soeplepel chutney, de burger op z’n Indisch, de mix van geraspte wortelen en enkele blaadjes ijsbergsla. Dien op vergezeld van een gemengd slaatje.

Voedingswaarde: 593 kcal per portie, 23 g vetten, 62 g koolhydraten, 25 g eiwitten

Wilt u meer weten over de chef van dit recept, Stephanie Tylleman?


© Fiftyandme 2024