Drie vragen aan Martine Fallon, Consulente in levende voeding, Initiator van de ‘cuisine de l’énergie’ & ‘seeds’, healthy neo-fastfood

Leestijd: 2 minuten

Martine Fallon organiseert al heel wat jaren ‘gezonde’ kookseminaries, voordrachten en ontgiftingskuren, en dit zowel in België als in het buitenland. Haar concept van ‘Cuisine de l’énergie’ werd geboren vanuit een persoonlijk bijsturen van haar voedingsgewoonten en helpt iedereen die dit volgt om altijd en overal in topconditie te zijn. In december van vorig jaar publiceerde ze het boek ‘Moi, super Héros – 50 recettes inédites et super marrantes pour devenir beau, grand, fort et intelligent’. In die 50 unieke recepten legt ze haar ‘Energiekeuken’ uit aan kinderen van 7 tot …117 jaar! Het laatste nieuws? Zij opende onlangs een nieuw restaurant, een soort van neo-fastfood/salad bar & energy traiteur, met het concept helemaal geïnspireerd door haar ‘Cuisine de l’énergie’.

Doo Joëlle Rochette

Hoe belangrijk zijn fruit en groenten in uw energiekeuken?

‘Als je voor energie op je bord zorgt, en dus voornamelijk groenten en fruit, haal je daar ontzettend veel uit. Mijn project was er van bij de start op gericht om via de tafel een optimale gezondheid te bereiken. Hoewel mijn voeding voor minstens 70% uit fruit en groenten bestaat, ben ik daarom geen vegetariër. Ik kies altijd voor bio-producten, dus zonder pesticiden of andere chemische toevoegingen, want daardoor raken ze hun essentiële elementen kwijt.’

Hoe schat u de evolutie van onze voedingsgewoonten en de moderne trends in?

‘We mogen niet vergeten dat ons koopgedrag nog altijd bepalend is voor onze manier van leven en onze toekomst. Iedereen moet zich verantwoordelijk opstellen en zich aldus gedragen, zonder daarom de evolutie van de voedingsgewoonten in de wereld te negeren. Het is een leerschool die ons eraan herinnert dat we een onderdeel zijn van een keten die we moeten respecteren en waaraan we ons zo verstandig mogelijk moeten aanpassen. Dit alles opdat onze kinderen in topconditie zouden zijn en zij zo lang mogelijk gezond en gelukkig kunnen blijven.’

Hoe is uw nieuw project van restaurant/traiteur ‘Seeds’ (Engels voor zaden, red.) ontstaan?

‘Ik ben er dikwijls van beschuldigd een elitair persoon te zijn en me te richten tot een bevoorrecht publiek. Dit project is er dus op gericht om mijn ‘energiekeuken’ voor iedereen open te stellen en toegankelijk te maken, en tegelijk de juiste weg te tonen naar een gezonde, evenwichtige en… verkwikkende voeding.’

Inspiratie nodig? Ontdek zijn recept ” Eenvoudige kaviaar met vers zeewier

martine-fallon-fiftyandme-magazine

Martine Fallon
Seeds – Brugmannplein, 27 – 1050 Brussel
www.martinefallon.com

 

 


© Fiftyandme 2024