Elektrische fietsen E.Move, pioniers op de belgische markt

Leestijd: 2 minuten

15 jaar geleden besloot Frank De Caluwé, als pionier van e-bikes in ons land, te investeren in de productie van elektrische fietsen. Iedereen verklaarde hem voor gek. Maar vandaag is zijn bedrijf ‘Electronic Bike Developments’ een vaste waarde op de markt van de elektrische fietsen. Dit onder hun eigen merk E-Move.

Door Janine Meijer

Toen Frank De Caluwé in 2002 Electronic Bike Developments oprichtte in Temse hadden nog weinig mensen van een elektrische fiets gehoord. Weinigen geloofden in het concept. Maar Frank De Caluwé had het goed gezien. ‘Ik werkte in de automobielsector en was na 30 jaar aan een nieuwe uitdaging toe. Daarom heb ik me op de elektrische fiets gericht.’

Vandaag produceert, ontwerpt en verkoopt zijn onderneming Electronic Bike Developments jaarlijks ongeveer 2500 elektrische fietsen via de vakhandel. Electronic Bike Developments is ook de leverancier van elektrische fietsen bij Bpost met zo’n 3000 e-bikes. In heel België komen er elk jaar 100.000 nieuwe elektrische fietsen op de markt. ‘Het is booming business. Daar zijn we bij E-Move heel blij mee. Tegelijk is de concurrentie bikkelhard’, zegt Frank De Caluwé. ‘Het is heel belangrijk dat de mensen een elektrische fiets kopen van een gerenommeerd merk en bij een erkende dealer die een goede na-service kan leveren.’

Een elektrische fiets kost gemiddeld tussen 1500 en 3500 euro. Bij de aankoop moet je goed letten op de kwaliteit van alle onderdelen, zoals frame, schakelsystemen, motoren en batterijen. ‘Deze onderdelen moeten van topkwaliteit zijn, anders raak je als klant snel ontgoocheld’, benadrukt Frank De Caluwé van E-Move. E-Move ontwerpt en produceert 15 verschillende modellen. Het bedrijf bevindt zich in het hogere marktsegment. Bij E-Move zijn zowel modellen met de motor vooraan, centraal als achteraan verkrijgbaar.

Electronic Bike Developments beschikt over een dealernetwerk van zo’n 100 winkels in België. De onderneming werkt samen met Zwitserse en Duitse bedrijven bij het ontwikkelen van de motoren en batterijen. Ook werkt Electronic Bike Developments samen met verschillende Belgische universiteiten om gezamenlijke kennis uit te wisselen. Alle fietsen door E-Move ontwikkeld in België zijn gebouwd volgens de strengste Europese veiligheidsnorm EN 15194.

www.e-move.be


© Fiftyandme 2024