photo Monique

Op weg naar meer autonomie met de Brailleliga

Leestijd: 2 minuten

De maand maart staat helemaal in het teken van de Week van de Brailleliga. Het centrale thema dit jaar luidt: “Elke dag opnieuw begeleidt de Brailleliga blinde en slechtziende personen naar zelfstandigheid.” Hiermee wil de vereniging het publiek informeren over de inspanningen die ze doet om mensen met een visuele handicap te helpen.

Wie het gezichtsvermogen verliest vervalt vaak in een periode van isolement en heeft hierdoor het gevoel dat alles niet meer mogelijk is. “Het heeft maar liefst één jaar geduurd vooraleer ik opnieuw de deur uit durfde. Met de Brailleliga heb ik opnieuw geleerd mij te verplaatsen, te koken, elektrische toestellen te gebruiken… als ik vandaag een gelukkige persoon ben, is het aan de Brailleliga te danken!” vertrouwt Monique ons toe die het zicht 10 jaar geleden verloor.

Andere getuigenissen lezen

foto campagne Ligue Braille

Met deze campagne wil de Brailleliga de aandacht vestigen op de gratis diensten die ze aan blinde en slechtziende personen aanbiedt. Een begeleiding die alle aspecten van het leven omvat en hun opnieuw in staat stelt om hun zelfstandigheid (terug) te vinden. Dit kan gaan van een herorganisatie van de leefomgeving of huishoudelijke taken opnieuw aangeleerd krijgen, tot administratieve hulp, vrijetijdsbestedingen en begeleiding op de werkvloer… “Als we hulp aan slechtziende personen kunnen aanbieden is het voornamelijk dankzij de vrijgevigheid van schenkers, die in 75% van onze financiële behoeften voorzien. De subsidies van de overheidsinstanties vertegenwoordigen slechts 25 %”, verklaart Michel Magis, directeur van de Brailleliga.

Doe een gift online

Steun de Brailleliga en ontdek de campagne op http://www.weekbrailleliga.be/
BE11 0000 0000 4848 (fiscaal attest voor elke gift vanaf €40).

photo logo Ligue braille

Brailleliga vzw
Engelandstraat 57 – 1060 Brussel
Tel. 02 533 32 11
info@braille.be


© Fiftyandme 2024