Vrouwen: investeren na je 50ste

Leestijd: 2 minuten

Het is een bron van zorgen voor de enen en synoniem voor vrijheid voor de anderen. Hoe dan ook betekent op pensioen gaan een nieuwe start voor veel vrouwen. Sommigen bereiden de stap al een paar jaar op voorhand voor om niet voor verrassingen te komen te staan op het moment zelf. Zo zijn er vrouwen die een nieuwe wending geven aan hun carrière, terwijl anderen ervoor kiezen om het kapitaal dat ze tijdens hun actief leven konden sparen te investeren. Maar met al de mogelijkheden en kansen van vandaag, wat zijn de beste opties voor vijftigers?

De oprichting van een bedrijf: voor zij die durven

Ambitie is niet voorbehouden voor jongeren. Het ondernemerschap is immers ideaal voor vijftigers die zich willen lanceren op een domein dat hen passioneert en dat ze op lange termijn willen ontwikkelen. De meest ondernemende en dynamische types zullen hun eigen zaak starten. Ideeën te over: een eigen modeboetiek openen, coach voor binnenhuisdecoratie worden, een kunstgalerij beginnen, … Of een winkel in bureaubenodigheden openen en zich bevoorraden bij een ernstige handelaar zoals Kaiser+kraft. Zij die niet alle middelen hebben om hun droom waar te maken kunnen beroep doen op sociale, fiscale en financiële hulpmiddelen. De regering moedigt initiatiefnemers die bijdragen aan de ontwikkeling van ons land immers aan.

Eigendommen verhuren en levensverzekeringen: investeren in alle veiligheid

Andere, minder onverschrokken vrouwen, willen hun geld liever investeren in minder riskante ondernemingen.

Investeren in vastgoed om te verhuren blijft de beste keuze, want het brengt op, op voorwaarde dat de eigendom goed gekozen is. Om succesvol te investeren in vastgoed is het bijvoorbeeld belangrijk om de gebieden waar de vraag het hoogst is goed in kaart te brengen. Ook handelspanden in het centrum doen het goed op de markt. Wie niet de middelen heeft om een eigendom aan te kopen, kan investeren in een burgerlijk vastgoedvennootschap. Het is een project dat makkelijk te beheren is en fiscale voordelen biedt.
Een levensverzekering is voor vrouwen boven de 50 eveneens een veilige oplossing voor het investeren van kapitaal. Het contract dat minimum 8 jaar loopt, verzekert je uitmuntende en veilige fiscale voorwaarden. De premies voor een levensverzekering kunnen op verschillende manieren betaald worden, en als het contract ten einde loopt, kan de onderschrijfster het gespaarde bedrag in de vorm van kapitaal of een lijfrente opnemen.


© Fiftyandme 2024