Love Boat

Leestijd: 4 minuten

Cruises zijn al lang niet meer excentriek, integendeel: ze hebben de wind in de zeilen! Het gaat ook niet langer over mastodonten en drijvende steden, want bij de moderne cruises is er voor elk wat wils, zowel voor de jeugd als voor de senior. De moderne cruisebedrijven bieden 100% comfortabele verblijven aan tegen bijzonder scherpe prijzen. We maken u dan ook graag warm voor een aantal trendy cruises. Ideaal om in 2018 te herontdekken hoe leuk het kan zijn om van steden naar eilanden te reizen.

Door Manoëlle Sepulchre

Blauwe droom met de Royal Clipper

Droom weg naar een schitterende zeilboot die u meevoert naar het warme water rond de Caraïben waar u kennismaakt met de plaatselijke zeefauna en aanmeert op zo goed als onbekende eilanden. Alleen al het idee!

En het wordt nog beter wanneer we stilstaan bij het jacht in kwestie, want deze luxueuze vijfmaster is liefst 134m lang – met een bar, een spa en drie zwembaden – en klieft door het water rond de eilanden langs de kust van Venezuela.

De hele winter lang verkent de Royal Clipper de Caraïben met vertrek vanuit Barbados. Dat eiland heeft een directe luchtverbinding met Londen. Er is keuze uit verschillende routes van telkens een week die langs de Grenadines passeren. Goed om weten is dat deze grote zeilboot zijn eigen aparte stijl heeft die totaal los staat van de klassieke pakketboten en hun buitenmatig feestelijk karakter.

Het admiraalschip van de Star Clippersvloot is een zuivere kopie van de oude clippers die ooit de Atlantische Oceaan overstaken. De stagzeilen, fokken en gaffels zijn nog altijd van de partij met een crew die reeft en ontreeft al naargelang de weersomstandigheden. De passagiers mogen trouwens zelf een handje toesteken, zodat het spektakel verzekerd is op de brug.

Ook al stammen zijn majestueuze lijnen en zijn zeilen recht uit het verleden: het comfort aan boord is 100% modern: suites met grote ramen die uitkijken op de zee, zwembad, lekkere gastronomie… Dit is de perfecte glamourcruise met de mooiste baaien ter wereld op het programma.

Aan boord heerst naast de elegantie ook het genot van rust en eenvoud. De sfeer is informeel, de banden los en ongedwongen.


© Fiftyandme 2024