Do’s & don’ts voor mooie nagels

Leestijd: 3 minuten

Door Isabelle Blandiaux

Om sterke, gladde, zuivere, natuurlijke rozige of met pittige kleuren gelakte nagels te hebben, moet de basis goed zijn. Het onderhoud geschiedt dagelijks op basis van een zachte verzorging en met respect voor de do’s en don’ts.

Life-Magazine

Nagels zijn sterke symbolen van onze vrouwelijkheid. Zij bestaan grotendeels uit eiwitten van de keratinefamilie en vernieuwen zich door maandelijks zo’n 3 mm te groeien. Hun gezondheid is rechtstreeks gelinkt aan onze levenshygiëne en onze voeding.

CORRECTE AANPAK

Nagels hebben nood aan een goede hydratatie en voeding. Voor Michelle Saunders, “nail artist” bij Essie, “is een handcrème die je tot op de toppen van je vingers aanbrengt een dagelijkse must. Je doet dit zelfs meermaals per dag als je op reis bent. Gebruik tevens een olie die je op de nagelriemen inmasseert. Vergeet ook nooit om handschoenen te dragen bij het afwassen en het schoonmaken”.

Elke professional in de schoonheidssector zal het u bevestigen: een nagel wordt niet geknipt, maar regelmatig bijgevijld.

life-magazine

Idem voor de nagelriemen. “Die hou je soepel en flexibel met een verzorgende olie en je duwt ze terug naar de basis van de nagel zonder ze te knippen. Je kort ze enkel in wanneer ze zijn uitgerafeld of er kleine velletjes loskomen”, zegt Isabelle Massaer, training & technical education manager bij Essie. “Hoe vaker men ze knipt, hoe sneller ze groeien en verharden.”

life-magazine

En lakken? Wees niet bang om jezelf te verwennen met de mooie kleurtjes die ons zowel in de zomer als in de rest van het jaar een morele boost geven en ons helpen om ons uit te drukken. Belangrijk is wel dat je eerst een grondlaag aanbrengt. “Op die manier wordt voorkomen dat de kleurstoffen tot in de nagel kunnen doordringen en deze, op termijn, doen vergelen”, aldus Isabelle Massaer. De basis houdt de lak ook beter vast. “De lak gaat er beter door hechten. Het gebruik van een top-coat na de twee kleurlagen verlengt ook de duurzaamheid van een perfecte manicure en zorgt voor extra glans”, legt Michelle Saunders uit. “De lak beschadigt de nagel niet. Dat wil zeggen: voor zover deze er niet brutaal wordt afgehaald. Je dient gebruik te maken een remover, want anders haal je tegelijk de bovenlaag van de nagel weg.”


Meer info

WELKE VOEDINGSSTOFFEN ZIJN PRIORITAIR VOOR EEN NATUURLIJKE MANICURE?

  • Zink, koper, ijzer, magnesium: in rood vlees, lever, vis, zeevruchten, eieren, in linzen en peulvruchten, in volle granen (tarwe, haver), soja, melkproducten, tofu, droog fruit (amandelen, noten, abrikozen, vijgen, dadels…), groene groenten. Voor een goede opname van ijzer combineert men de ijzerhoudende voedingswaren met groenten en fruit dat rijk is aan vitamine C.
  • Vitamine A, of veeleer, zijn voorloper, het betacaroteen: in wortelen, abrikozen, mango’s, pepers, broccoli, spinazie, groene kool, avocado, peterselie…
  • Vitaminen van de groep B (B5 & B8): in orgaanvlees (lever, niertjes), in volle granen zoals havervlokken, granen, noten, melkproducten, eieren, avocado, spruiten, paddenstoelen…
  • Vitamine E: in amandelen, cajunnoten, macadamia, avocado, plantaardige oliën uit de eerste koude persing (4 soeplepels per dag)…


© Fiftyandme 2024