dagcrèmes SPF

De 5 beste dagcrèmes met SPF om huidveroudering tegen te gaan

Er is geen ontkomen meer aan: SPF is in de categorie huidverzorging zo’n beetje het allerbelangrijkst. Toch kan het lastig zijn om een zonbeschermend product te vinden dat zich makkelijk laat combineren met je make-up.

Leestijd: 2 minuten

Waarom SPF

SPF staat voor sun protection factor. Deze factor geeft aan hoe veel keer langer je in de zon kunt zitten zonder te verbranden. Oftewel: het beschermt je tegen ultraviolette stralen. Dat hoeft dus alleen als de zon schijnt, toch? Niet dus: UV-straling beïnvloedt je huid 365 dagen per jaar, en dus ook in de winter.

Huidveroudering

En net die schadelijke zonnestralen zijn de belangrijkste oorzaak van tekenen van huidveroudering, zoals bruine vlekjes, een doffe huid, afbraak van collageen (dus rimpels) en in het ergste geval: melanoom, beter bekend als huidkanker. En dat kan makkelijker dan je denkt. UV-straling gaat door ramen heen en is zelfs op bewolkte, mistige en regenachtige dagen schadelijk is voor je huid. En ook oppervlakten zoals water, zand, beton, gras, sneeuw en ijs reflecteren zonnestralen op je huid, waardoor je een grotere dosis straling krijgt. Je huid hiertegen beschermen is de boodschap.

Verminder zichtbare zonneschade

Is de schade al gemaakt? Hoewel je huidschade door de zon niet compleet kunt herstellen, kunnen de juiste huidverzorgingsproducten (waaronder dagelijkse zonbescherming) de huid wel aanzienlijk verbeteren.

  • AHA-exfoliant: Een AHA-exfoliant exfolieert het huidoppervlak waardoor pigmentvlekjes kunnen vervagen en je huid minder droog wordt. Je huid zal er egaler uitzien en een gezonde gloed krijgen.
  • Retinol: Retinol stimuleert het natuurlijke celvernieuwingsproces en vermindert rimpels en huidverkleuringen die zijn veroorzaakt door de schadelijke invloed van de zon.
  • Vitamine C: Vervaagt bruine vlekjes, beschermt tegen schade door milieuvervuiling en ondersteunt je huid en werking van je SPF-product bij de bescherming tegen de zon.
  • Antioxidantserums: Een mix van krachtige antioxidanten in deze serums ondersteunen je huid en de werking van je SPF-product bij de bescherming tegen de zon en tegen schade door milieuvervuiling.

Zonnefilter gebruiken

  • Breng het product royaal aan op alle lichaamsdelen die worden blootgesteld aan de zon.
  • Smeer je vijftien tot twintig minuten voordat je naar buiten gaat in.
  • Zonbescherming is altijd de laatste stap in je huidverzorgingsroutine.
  • Vooral als je veel buiten bent, transpireert of gaat zwemmen, herhaal deze routine regelmatig (om de 2 of 2,5 uur).

Zon of geen zon, deze dagcrèmes wil je smeren:

Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity dagcrème SPF 30 - 50ml - 37,50 €
Resist Anti-Aging Skin Restoring Dagcrème SPF 50 - 60ml - 34 €
Q10 Energy Anti-rimpel Dagcrème SPF 15 - 50 ml - 12,49 €
Collistar Intense Moisturizing SPF 20 - 50 ml - 36 €
Defense Essential Glow Dagcrème SPF 30 - 60ml - 39 €

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock
Bronnen: Paula’s Choice


© Fiftyandme 2022