Microneedling

Microneedling is misschien wel de injectable-vervanger van de toekomst

Een beetje botox hier, een beetje filler daar, het begint steeds normaler te worden om de strijd tegen de klok op die manier te winnen. De vraag is ongetwijfeld toegenomen en dat is niet geheel verrassend: het is redelijk laagdrempelig en relatief goedkoop. Maar toch kleven er ook nadelen aan deze injectables en zoeken mensen naar een alternatief, zoals microneedling.

Leestijd: 2 minuten

Wat doet het voor je gelaat?

Het is geen nieuwe methode, geen dure methode en geen pijnlijke methode, maar toch is microneedling in België nog redelijk onbekend. Desondanks heeft de needling methode een positief effect op de huid. De procedure, waarbij fijne korte naaldjes in de huid worden ingebracht, kan rimpels, lijntjes, pigmentvlekken acnelittekens en zelfs sommige striae helpen verminderen als het wordt uitgevoerd door een opgeleide deskundige. En hoewel het idee een beetje eng kan klinken, toog Fifty & Me vol verwachting naar Clinique Cinq in Antwerpen, een schoonheidssalon met een focus op huidverbetering. De missie: een verstevigde huid en minder littekentjes.

De behandeling gebeurde met een skinpen, het eerste FDA goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld dat collageeninductietherapie gebruikt. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien zonder de opperhuid daadwerkelijk te beschadigen. De skinpen maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine krasjes op de huid maken. Deze krasjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Het natuurlijke herstelproces van de huid wordt geactiveerd en zo wordt collageen en elastine aangemaakt (bindweefsel).

Resultaten na een behandeling

En dat was al direct na de behandeling te zien: in de dagen erna schilferden oude, dode huidcellen af en werden er weer nieuwe, jonge huidcellen aangemaakt. Een rood gezicht voor een volledige dag bleef alleen niet bespaard. Boek je een microneedling behandeling, houd er dan rekening mee dat je een dag rood kunt ogen, de dagen erna kunt schilferen en zeker twee dagen niet met het gezicht in de zon kunt. Maar wanneer de egale en stralende huid daarna verschijnt, is het resultaat waarschijnlijk beter dan je op voorhand had durven hopen. De huid oogt soepel en energiek en ook collega’s merkten de stralende huid op. Kijk, die steken we in onze zak.

Blijvende en duidelijkere resultaten zullen zichtbaar worden na drie tot zes behandelingen (met intervallen van zo’n vijf weken). Vervolgens zal je huid blijven verbeteren gedurende de volgende zes maanden na een reeks behandelingen. Wij zijn na één behandeling al enthousiast over het liftende effect en kunnen ons dus alleen maar inbeelden hoe het resultaat van een volledige kuur zal zijn. Missie geslaagd.

Een microneedling behandeling voor het gelaat bij Clinique Cinq in Antwerpen kost 225 €, een kuur van zes behandelingen 1150 €.

Dit artikel verscheen in de najaarseditie van Fifty&Me, dat nu in de winkel ligt. Meer tips als deze of mooie verhalen? Haal ‘m nu of abonneer.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2021