fillers onder de ogen

Wat je moet weten over fillers onder de ogen

Een traangootbehandeling, zoals de procedure voor fillers voor onder de ogen heet, wordt gebruikt om het volume aan te vullen dat doorgaans verloren gaat in het gebied rond de oogkasrand. Hoewel de holtes onder de ogen kunnen verzakken met de leeftijd, kunnen dieper gezette kringen ook erfelijk zijn.

Leestijd: 2 minuten

Traangootbehandeling

De behandeling voor fillers onder de ogen bestaat vaak uit het aanvullen van het volumetekort. Een filler is een gel van een lichaamseigen stof, hyaluronzuur, die zorgt voor een natuurlijke correctie van het volume in de huid. Het resultaat blijft gemiddeld zo’n 10 tot 14 maanden, afhankelijk van hoe vaak je de behandeling herhaalt en hoe snel je lichaam het hyaluronzuur afstoot. Bij afname van het volume kan je door een touch-up behandeling het volume weer eenvoudig aanvullen.

Wie is geschikt voor fillers onder de ogen?

Er kunnen veel verschillende soorten problemen zijn bij de zone onder de ogen: wallen, donkere kringen, hyperpigmentatie. De beste kandidaat voor fillers onder de ogen is iemand die zichtbaar holtes heeft, dus geen wallen, geen hyperpigmentatie en geen doorschijnende huid waardoor de bloedvaatjes eronder blauw worden. Máár dat wil niet zeggen dat mensen met die andere kenmerken geen goede kandidaten zijn. Het is daarbij alleen belangrijk dat je naar een bekwaam arts gaat om bijvoorbeeld pigmentvlekken zo min mogelijk te accentueren.

Doet het injecteren zeer?

Er zijn twee manieren om een filler onder de ogen te injecteren: met een naald of met een canule. Een canule is een flexibelere, langere holle micro tube waardoor de arts precies kan voelen in welk vlak de filler wordt geïnjecteerd. Bij het gebruik van een canule voor het opvullen van de huid onder de ogen, gaan de meeste artsen via de wang naar binnen en dan naar de huid onder de ogen. Dat klinkt enger dan het is. Denken we dan toch.

De pijn doet over het algemeen minder pijn dan je in eerste instantie zou verwachten, maar kan wel wat blauwe plekken en zwellingen veroorzaken. Ook is het mogelijk om verdoving te gebruiken.

Als je het niet mooi vindt…

… dan is de hyaluronzuurvuller op te lossen met een andere substantie, die op dezelfde manier geïnjecteerd wordt.

Als je nieuwsgierig bent naar de procedure, vraag dan rond en vind een arts die bekwaam is. Er is vaak een consultatie te boeken op voorhand en bespreek dan wat je voor ogen (pun intended) hebt zodat de arts een duidelijk beeld kan schetsen wat mogelijk is. Vergeet ook niet om vragen te stellen, maar heb ook vertrouwen in de arts én in jezelf. Vergeet stigma’s die anderen kunnen hebben: wat je met je lichaam doet is je eigen keuze.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024