biab manicure

BIAB manicure: de verstevigende nagelbehandeling die je niet onderscheidt van gelnagels

Heb je last van broze nagels maar ben je bang dat gel je nagels enkel maar meer beschadigt? Dan is BIAB zeker de moeite waard om je eens in te verdiepen.

Leestijd: < 1 minuut

BIAB staat voor ‘Builder In A Bottle’ en lijkt een beetje op gellak. Toch is het verschil groot: een BIAB manicure verstevigt de nagel door zijn flexibele, voedende gel, terwijl gellak de nagel lichtjes beschadigt en ze bovendien langer mooi blijven.

BIAB manicure

Kies je voor een BIAB manicure, dan zal je merken dat je nagels na enkele weken terug sterk zijn. Tijdens de behandeling worden eerst de nagelriemen verzorgd, onzuiverheden en overtollig vel worden verwijderd en de nagels krijgen model door ze nauwkeurig te vijlen. Ziet alles er netjes uit? Dan kan de BIAB worden aangebracht. Het product bevat een base coat en primer in één. Het grote voordeel: het product kan eraf worden geweekt, en hoeft dus niet gevijld te worden.

Voordelen van BIAB nagels

De BIAB manicure is geschikt voor iedereen. Twijfel je omdat je korte, dunne, broze of flexibele nagels hebt? Met BIAB is dat zeker geen probleem. Naast dat je nagels er een stuk mooier en verzorgd uitzien, worden ze verstevigd.

Maar er is meer! Om te beginnen zorgt de flexibele samenstelling van de gel dat je nagels moeiteloos kunnen meebuigen. De kans dat je nagels of de aangebrachte gel zal breken is enorm klein. Van barsten of breuken bij BIAB is dus niet langer sprake. Omdat bij BIAB gebruik wordt gemaakt van vegan, cruelty free en 10-free producten, zullen de nagels door de voedende behandeling weer beginnen groeien. Het grote verschil met gellak of acryl is dat chemische stoffen hier absoluut werden geëlimineerd, de prijs ligt wel een paar euro’s hoger.

Het resultaat? Mooie, sterke nagels zonder oneffenheden die tot wel vier weken mooi blijven.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022