kinharen

Zo maak je voor eens en altijd een einde aan die vervelende kinharen

Veel vrouwen die zich nooit zorgen hebben gemaakt over haar op hun kin, worden na hun vijftigste met dit netelige probleem geconfronteerd. Je merkt het haar vaak ‘s morgens en ‘s avonds op wanneer je in de spiegel kijkt en je hebt bijgevolg je pincet altijd in je auto of handtas. Meerdere keren per dag ga je met je handen over je kin op zoek naar een nieuw haar. Komt dit scenario je bekend voor? Dan ben je niet alleen.

Leestijd: < 1 minuut

Heeft kinhaar te maken met hormonen?

Dit is geen erg glamoureus onderwerp, maar het is wel een onderwerp dat velen van ons bezighoudt en dat soms dagelijks een complex – of zelfs een nachtmerrie – wordt! Genetische factoren of de hormonale verandering (vermindering en vervolgens stopzetting van de productie van oestrogeen en progesteron) als gevolg van de menopauze zijn de oorzaak van kinhaar.

Er is een definitieve oplossing!

De oplossing is eenvoudig:

  • Als het haar gepigmenteerd is, d.w.z. donker, wordt de cliënt aangeraden voor laserontharing te kiezen.
  • Als het haar wit is (of blond/rood, zoals dons), is elektrolyse de enige oplossing.

Cliënten hebben vaak baat bij deze twee elkaar aanvullende technieken.

Hoe werkt het?

Elektrische ontharing of thermolyse wordt haartje voor haartje uitgevoerd en vereist een grote behendigheid van de specialist. De behandeling bestaat uit het inbrengen van een filament van variabele grootte (dicht bij die van het haar) langs de haarschacht in de richting van de wortel. Een stroom van lage intensiteit wordt dan door de gloeidraad naar de haarwortel gestuurd, die de cellen vernietigt die verantwoordelijk zijn voor de groei en vernieuwing van het haar.

Thermolyse is een wisselstroom op hoge frequentie. De hoge frequentie variaties produceren een warmteafgifte rond de gloeidraad om de haarwortel te vernietigen. Het behandelde haar wordt permanent verwijderd. Het aantal sessies varieert naargelang het haartype.

De prijs: 15 euro voor 5 minuten, er worden ongeveer 15 haren per 5 minuten behandeld.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022