zongebruinde teint behouden life magazine

Tips & tricks om je zongebruinde teint langer te behouden

Leestijd: 3 minuten

De maand september passeert razendsnel, ook al willen we de vakantiesfeer nog even vasthouden. We doen dus al het mogelijk om onze zongebruinde huid te verwennen en onderhouden…

Door Isabelle Blandiaux

Niemand ontsnapt aan deze eeuwige ‘rui’: de cellen van de huid vernieuwen zich om de 28 dagen. In theorie is het dus onmogelijk om je zongebruinde teint langer dan een maand te behouden. Maar er zijn tips & tricks om deze kleurtjes – souvenirs van verre reizen of het zomers dolce farniente – langer te behouden.

1. Hydrateer

We weten het: blootstelling aan de zon, zout en de wind drogen de opperhuid uit. Tijdens je vakantie en de maanden die erop volgen kan je je huid beter overvloedig verzorgen met actieve hydraterende bestanddelen. Een gehydrateerde opperhuid is soepel als de hoornlaag voldoende water vasthoudt dankzij een goede hydrolipidenfilm. Met de leeftijd neemt het vochtverlies toe. Hydraterende verzorgingen worden dus belangrijker met de tijd. Reminder: een gehydrateerde huid veroudert ook minder snel en straalt meer omdat ze het licht op homogene wijze weerkaatst.
Als je huid nodig heeft aan een krachtige vochtinbreng om weer strak en stralend te zijn, kan een tissue masker gedrenkt in een goede verzorging snel resultaat geven. Zoals het Hydra Bomb Tissue Masker van Garnier dat is samengesteld uit een hydraterend serum, granaatappel en hyalorunzuur. Het masker moet 15 minuten intrekken (2,49 euro per stuk).

2. Kies voor een zelfbruiner op maat

Als je iemand bent die denkt dat zelfbruiners verschrikkelijk ruiken en je gezicht oranje en vol strepen achterlaten, is het tijd om deze producten die je instant blijer maken nog eens te proberen. Op het einde van het mooie seizoen zijn ze onze beste bondgenoten. Eén algemene regel die je moet onthouden: nooit meteen aanbrengen op de huid, mar na een hydraterende verzorging die verzekert dat het product gelijkmatig verdeeld wordt.
Bij Clarins omzeilen ze dat euvel met de Addition Concentré Eclat Visage (27,50€). Creëer een kleurtje op maat door 1 à 3 druppels toe te voegen aan je favoriete gelaatsverzorging in de palm van je hand. Onmogelijk om nog fouten te maken; een onmisbaar product in dit genre. Wij houden ook van het masker Magique Régénérant Auto-Bronzant van Collistar (bij Ici Paris XL – 26,30€ voor 50 ml). Het effect van een weekendje in de zon op amper één nacht tijd, en dat terwijl het de huid diep voedt.

life-magazine-2

3. Scrub in alle zachtheid 

Door de huid te scrubben, ontdoe je haar van dode cellen die de poriën verstoppen en ze verhinderen om te ademen. Het moet uiteraard delicaat gebeuren, ongeveer één keer per week, en liefst voor je een hydraterend masker aanbrengt om te profiteren van de ontvankelijkheid van de huid. Zonder te scrubben verliezen de verzorgingen die we aanbrengen aan efficiëntie omdat ze niet goed kunnen doordringen in de huid. Exfoliëren stimuleert ook de hernieuwing van de cellen.
Eén van onze favoriete producten op de markt is de Zachte Scrubcrème voor de gevoelige huid van Caudalie (22€ voor 75 ml bij de apotheek).

4. Speel vals met transparantie

Het zonlicht is nog redelijk sterk en dan gebruiken we best lichte texturen voor de maquillage van onze teint. Overdag accentueren dekkende texturen rimpeltjes en andere tekenen des tijds teveel. ‘s Avonds, onder kunstlicht, blijven ze makkelijker onopgemerkt.
Om je zongebruinde teint te ondersteunen is er bijvoorbeeld het Eau Hâlée Terracotta van Guerlain (51€). Dat mengt zich in alle transparantie met je natuurlijke huidskleur en niet afgeeft, dus ook geen vlekken maakt op kledij. Breng een hoeveelheid aan afhankelijk van de intensiteit die je wilt bereiken. Gebruik het alleen of onder je BB cream of terracotta poeder.

5. Zet in op voedingssupplementen

Supplementen die de huid voorbereiden op de zon en het bruinen ondersteunen kenden we al langer. Oenobiol lanceert nu ook ‘Jolie teint’, een supplement op basis van kurkuma en zonder toegevoegd bèta-caroteen dat helpt om de opperhuid dagelijks een kleurtje te geven (na 1 à 2 manden gebruik) of om je zongebruinde teint langer te behouden (22,40€ voor 30 capsules en bij de apotheek).


© Fiftyandme 2024