Internationale Dag van de Menopauze om de menopauze beter te begrijpen

Deze 18 oktober is het door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uitgeroepen Wereld Menopauzedag. Dit wordt gedaan om aandacht te vragen voor het belang van de zorg voor de gezondheid van vrouwen.

Leestijd: 2 minuten

De tijd is al lang voorbij dat de menopauze als een taboe werd beschouwd. Vandaag de dag is het een bespreekbaar onderwerp, zowel in de privé-sfeer als in de media. Verschillende studies hebben aangetoond dat meer dan 90% van de betrokken vrouwen erover durft te praten. Ook bedrijven en laboratoria verdiepen zich er meer in. Zoals Manhaé, de Franse leider in onderzoek naar vrouwenproblemen.

Gevreesde symptomen

De menopauze is voor de meeste vrouwen een lastige periode. Tot de symptomen die door meer dan 60% van de vrouwen het vaakst worden gemeld, behoren opvliegers, nachtelijk zweten en perioden van prikkelbaarheid en gewichtstoename.

Een Wereld Menopauzedag voor bewustwording

(Pre-)menopauzale vrouwen kunnen de belangstelling voor deze vrouwelijke aandoening, die tegen 2030 zo’n 1,2 miljard vrouwen zal treffen, alleen maar waarderen. Deze Wereld Menopauzedag moet gezien worden als een steun, maar ook als een waarschuwingssignaal. Veel laboratoria hebben het onderwerp onderzocht om oplossingen te bieden die minder vatbaar zijn voor contra-indicaties. Een speciale dag om een publiek voor te lichten dat zich niet erg bewust is van de natuurlijke oplossingen die bestaan.

Een sterke bondgenoot met Manhaé

Voor deze gevreesde periode kunnen vrouwen rekenen op de voortdurende onderzoeken van gespecialiseerde bedrijven. Zoals Manhaé, een Frans succesverhaal dat vrouwen begeleidt van hun adolescentie tot na de menopauze.

Bij haar klinisch onderzoek in verband met de menopauze heeft de groep rekening gehouden met een belangrijk element: het feit dat sommige vrouwen niet kunnen of willen kiezen voor hormonale oplossingen. Een keuze die Manhaé ertoe aanzette Manhaé Menopause Expert BIO te ontwikkelen. Een natuurlijk product met meerdere voordelen voor vrouwen. Een samenstelling die gegarandeerd vrij is van fyto-oestrogenen, zonder contra-indicaties en met een door meerdere tests en 6 studies bewezen doeltreffendheid.

Manhaé Menopause is samengesteld uit vitaminen, mineralen en plantenextracten. Maar ook en vooral endofosfolipiden. Omega 3 is bedoeld om te zorgen voor een beter welzijn van vrouwen in de (pre-)menopauze. Ze verminderen nervositeit, stress en opvliegers.

Een kuur die moet worden gestart zodra de eerste symptomen worden opgemerkt, waarbij elke dag één capsule bij de hoofdmaaltijd wordt ingenomen (’s middags of ‘s avonds, op een vast tijdstip).

De kuur wordt aanbevolen voor een periode van 4 maanden.

Disponible ici.


© Fiftyandme 2023