Treedt binnen in de Cubaanse intimiteit

Leestijd: 2 minuten

De galeries van YellowKorner verlengen de zomer. Van 29 september tot 11 november nodigen ze u uit voor een tijdloze reis. De expo “Intimista Cuba” treedt binnen in een lang vervlogen gouden tijdperk dat prachtig tot uiting komt door de lens van Bernhard Hartmann.

Foto’s die een vergane glorie oproepen

Havana is even betoverend als verrassend. Geen uniforme schoonheid, wel een stad vol charme, barsten, de patina van de tijd en de sporen van een woelig verleden met onder andere de Cubaanse revolutie. YellowKorner weet de nostalgie van de intieme en kleurrijke interieurs van Havana te vatten in het œuvre van de Duitse fotograaf Bernhard Hartmann. De expo “Intimista Cuba” schetst zo een beeld van de Latijns-Amerikaanse sfeer van het eiland aan de hand van een selectie van 11 foto’s in gelimiteerde en genummerde oplage. Er komt ook een boek over de artiest dat wordt uitgegeven op 400 exemplaren.

UNE-life-magazine

Bernhard Hartmann dankt zijn succes aan zijn prachtige, symbolische weergaves van historische gebouwen. Door zijn kunst onderzoekt hij de betekenis en de erfgoedwaarde die we toedichten aan verlaten oude gebouwen. Zijn werk over de Cubaanse hoofdstad onthult tijdloze interieurs die zich schuilhouden achter pittoreske barokke en neo-klassieke gevels uit het koloniale verleden.

Bij gebrek aan middelen konden deze weelderige gebouwen niet onderhouden worden en vervielen ze stilaan. Samen met hen vervlogen persoonlijke verhalen en familiesouvenirs. Hoewel ze nu vergaan zijn tot ruïnes, zijn ze het kloppende hart van de Cubaanse hoofdstad. Doorheen de lens van Bernhard Hartmann brengen ze ons weer dichterbij de bewoners en uitzonderlijke levensverhalen. Mensen die hun leven waardig wilden leven desondanks de dagelijkse beproevingen en de uitdagingen voor de toekomst waarmee ze geconfronteerd werden.

De recente akkoorden met de Verenigde Staten stelden een einde aan een politiek uit een andere tijd die het land beperkte. De bewoners van dit fascinerende Caraïbische eiland bevrijden zich van hun verleden om zich te emanciperen en uit te reiken naar nieuwe horizons.

Vind de dichtstbijzijnde galerie op www.yellowkorner.com !


© Fiftyandme 2021