Hide away van een designer op Bali

Leestijd: 3 minuten

Voor zij die op zoek zijn naar een authentiek stukje Bali en hedendaagse architectuur op prijs stellen: welkom in de hide away Alila Villas Soori, eigendom van een getalenteerd architect en designer.

Tekst Marleen Duerinckx 

Tijdens onze rit naar de streek Karambitan in het zuidwesten van Bali ontdekken we nog een niet-toeristisch overwoekerd stukje eiland: mooie rijstvelden, typische huizen, tal van hindoeïstische tempels, … Het Alila Villas Soori is dan ook het enige hotel in deze streek, een hide away, verscholen in een prachtige natuur. Resorts op unieke en verrassende locaties; nauw aansluitend bij de tradities van de omgeving; een uitmuntende gastvrijheid en service zijn eigen aan alle Alila-hotels.

alilavillassoori-ocean-pool-exterior-1-life-magazine

Befaamd ontwerper

Het Alila Villas Soori is eigendom van niemand minder dan de architect en designer Chan Soo Khian, CEO van het Singaporese SCDA Architects Pte Ltd. Hij heeft niet alleen tal van gebouwen op zijn palmares, het Java Bed van Poliform is een ontwerp van hem. “Hij heeft in dit hotel dan ook een heel belangrijk deel van zijn ziel gestopt”, vertellen Marco den Ouden en Devina Hindom, respectievelijk General en Communication Manager, ons. We krijgen uitgebreid uitleg en Marco – die nota bene van Nederlandse origine is – maakt tijd vrij om met ons te aperitieven en te dineren op het feeërieke terras van het restaurant Ombak. Marco runde voordat hij zijn internationale carrière startte het gastronomische restaurant Coopvaert in Rotterdam, en wees gerust, het culinaire aspect vind je ook hier terug.
alilavillassoori-soori-estate-residence-pool-2-life-magazine

Ecologisch

Het resort telt 48 zeer ruime villa’s, allen met privézwembad, er zijn twee restaurants, een bar, een reading room, een fitness en spa. Voor de bouw en decoratie werden voornamelijk lokale materialen gebruikt zoals lavasteen, vulkanische keien, diverse Indonesische houtsoorten, terracotta uit het naburige dorp Pejatten. Het gebruik van lokale materialen impliceert een aanzienlijk ecologisch voordeel, een item dat voor Alila uiterst belangrijk is. “Zo is er ook een organische tuin die de keuken en spa van een kleine voorraad groenten en kruiden voorziet, en Alila Villa Soori is de trotse bezitter van een EC3 Global EarthCheck Silver Certificate. Ons personeel komt grotendeels uit de omliggende dorpen. Alila is dan ook een belangrijke werkgever in de streek.”

alilavillassoori-ombak-restaurant-2-life-magazine

Unieke ervaringen

De mooie spa, met z’n uitgebreid aanbod verzorgingen, is beslist ook een pluspunt van Alila Villas Soori. Alle behandelingen gebeuren met hun eigen gamma producten Alila Living die in de hotels en online te koop zijn. Als gast kun je ook unieke ervaringen beleven en de lokale sfeer opsnuiven: tempels bezoeken die a priori niet toeristisch zijn, lokale dansvoorstellingen bijwonen, … En last but not least, aan het gastronomische aspect hechten ze hier uiterst veel belang met diverse originele concepten. Alila Villas Soori is duidelijk de ‘betere’ hide away…

alilavillassoori-soori-estate-master-bedroom-life-magazine

Alila Villas Soori, Banjar Dukuh Desa Kelating, Kerambitan Tabanan, Bali, Indonesië, + 62 361 894 6377, www.alilahotels.com


Artikel gepubliceerd ELLE Deco n°234


© Fiftyandme 2023