Intieme luxe op de Bahamas

Het was hier dat Christoffel Columbus in 1492 voet aan wal zette. Maar verder kennen weinigen van ons deze uitzonderlijk mooie archipel waar de natuur nog vrijwel ongerept is gebleven. De Bahamas – een onafhankelijk land dat lid is van de Britse Commonwealth – ontlenen hun naam aan het Spaanse ‘baja mar’ (ter hoogte van de zee). Ze liggen over de oceaan verspreid als een sterrenhemel: een tiental planeeteilanden en honderden maaneilandjes eromheen. Samen een melkweg van zo’n 2000 sterreneilanden die iedereen uitnodigen om er voor Robinson Crusoe te komen spelen.

Leestijd: 5 minuten

Staniel Cay blijft een stukje van het Paradijs dat voornamelijk wordt bezocht door toeristen die er hun droombestemming hebben gevonden. Sommigen werden zo verliefd dat ze er na het doorkruisen van de vele wereldzeeën definitief het anker hebben uitgegooid en hun tweede verblijf lieten bouwen. De 364 eilanden van deze prachtige ketting van natuurlijke parels schitteren in een uitloper van een zeearm. Alleen al door hun kleurenpracht lonen ze de moeite: van ultramarijnblauw tot turkoois, maar ook anijs, roomzacht curaçao en celadon; er zijn wel meer dan 50 verschillende blauwtinten!

DE INTIMITEIT VAN EEN EILAND

Omdat almaar meer reizigers de rust opzoeken en de meer authentieke ervaring verkiezen boven de luxe van een hotel, huren ze een luxueuze villa af in plaats van een kamer in een paleishotel. Een chique manier om familiebijeenkomsten te organiseren waar onafhankelijkheid en VIP-service elkaar aanvullen. Topluxe, dat zeker, en gelukkig niet zo onbetaalbaar als men op het eerste gezicht zou vermoeden. De rekening laat zich inderdaad verdelen over het aantal deelnemers.

Staniel Rents biedt twee grote villa’s te huur aan. De eigenares verzorgde zelf de hedendaags geïnspireerde inrichting. Beide villa’s tellen respectievelijk 4 en 5 slaapkamers waarin tot 18 personen logies kunnen vinden. Beide villa’s worden ook afzonderlijk verhuurd om hun excellentie te onderstrepen. Zij zijn uitermate populair bij families met drukke jobs die ervoor kiezen om de familiebanden (vaak over verschillende generaties) aan te halen in de vakantieperiode.

VILLA DOLCE VITA

Van bij het binnenkomen geniet men van de opeenvolgende tuinterrassen die als een trap aflopen naar de zee, met tientallen hoekjes waar men kan zien zonder gezien te worden. Het uitzicht is fenomenaal en wordt zelfs nog mooier wanneer de ondergaande zon het eiland in een schijnsel van vurig rood laat baden. Zowel binnen als buiten staat de volledige inrichting in het teken van het panorama.

Het huis heeft 5 slaapkamers en evenveel badkamers die over 2 verdiepingen liggen verspreid. Het design en de beide salons dragen de handtekening van Antonio Lupi. Hier kan je met 10 slapen. Alles is voorzien en dat geldt ook voor de perfect uitgeruste keuken.

Het huispersoneel – een koppel – waakt voortdurend over het comfort van de gasten. De villa geniet van alle extra hoteldiensten, zoals jetski, het afhuren van een boot met skipper, uitstappen op zee of een diner op het terras naast het zwembad. Op aanvraag bereidt de schitterende chef elke dag een ander menu op basis van de dagvangst en de regionale kruiden. Dit kan zowel voor de lunch als voor een romantisch ‘dinner by candlelight’ worden geregeld.

De decoratie is bijzonder geslaagd, met witte muren en ecru gordijnen in een warme en tegelijk moderne stijl. Er staan in het hele huis flatscreens, zodat men van kamer naar kamer kan doorlopen zonder één beeld te missen. Wat niet belet om naar buiten te kijken en naar de oceaan die reikt tot aan de horizon.

VILLA FARNIENTE

Dit huis, dat uitkijkt over de zee, biedt het beste van de Bahama’s en is een en al vrijgevigheid. Met zijn moderne voorgevel en zijn natuurlijke kleuren kiest deze villa voor een chique stijl die evenwel perfect aansluit bij de omgeving. De woonvertrekken strekken zich uit over 2 verdiepingen en dankzij een grote trap hebben de gasten er een directe toegang tot de Caraïbische Zee. Hier word je als gast helemaal overweldigd door het zicht op het turkooise water en het witte zand. Een panorama dat zich uitvouwt vanuit elke van de 4 kamers met hun grote terrassen. Alles in en rond Farniente is een toppunt van luxe. Een sfeer van superieur comfort en van rust, met enkel het geluid van de golven.

Wij houden van het comfort op het witzandstrand en het terras vlakbij de buitenbar: knusse ligstoelen in de schaduw, kajaks, surf- en paddleplanken, barbecue en een douche met zacht water na een zwempartijtje tussen de roggen, schildpadden en mini-barracuda’s.

Assistentie nodig (kok, kapitein, masseuse)? Staniel Rents biedt eveneens een gamma van gepersonaliseerde diensten aan die een onvergetelijke ervaring garanderen en dit van A tot Z.

Staniel Rents voelt perfect aan hoe het de behoeften van een luxeverblijf, yachting, duikervaring en VIP-service op maat moet invullen.

SUBLIEME EXCURSIES

Staniel Cay is een ideale uitvalsbasis om op verkenning te gaan. Hoewel dit eiland op zichzelf al een uniek palet van mogelijkheden biedt, nodigt het ook uit om andere heerlijkheden te verkennen, zoals Big Major Cay: een eiland dat uitsluitend door zwemmende varkens wordt bevolkt (zonder twijfel de properste, best gevoede en gulzigste op aarde!), alsook de onderwatergrot met zijn fenomenaal dak waar James Bond een beroemde scene in ‘Thunderball’ speelde. Sandy Cay is ook een bijzondere filmlocatie, want hier werd de reeks ‘Pirates of the Caribbean’ opgenomen. De ‘locals’ vertellen u graag alle randverhalen over de opnamen en ook dat Johnny Depp hier vlakbij zijn eigen eilandje heeft: Little Hall’s Pond Cay.

U kunt ook gaan zwemmen met de (mensvriendelijke) haaien van het eiland Compass Cay. Ook dat is een unieke ervaring. Andere must is een bezoek aan het natuurpark – boven- en ondergronds (mis vooral de koraalriffen niet) – van de Exumas archipel.

Vlakbij de jachthaven van Staniel Cay nodigt een kleine Cessna enkele meters onder het wateroppervlak uit tot een snelle duik. Het zicht is fenomenaal en dus is het genieten van de ongerepte witte zeebodem en de rijkelijke en kleurrijke koraaltuin. Hersenkoraal, golvende struiken, prachtige takken met een verrassende paarse kleur. Waar je ook kijkt: het onderwaterspektakel houdt geen ogenblik op met verbazen.

Er zijn twee manieren om je te verplaatsen op Staniel Cay: met de fiets of – veel populairder – met de golfbuggy. Vergeet niet dat u hier links rijdt! U bent snel rond en ontdekt op uw weg heel wat verlaten en sublieme stranden.

Meer info ? www.stanielrents.com

Praktisch:

Vluchten met vertrek uit Brussel naar Miami of Nassau via Londen.

Met vertrek uit Nassau of Florida bereikt u Staniel Cay met een privévliegtuig Cessna Caravan EX dat door de eigenaars ter beschikking wordt gesteld. Zij regelen alles voor u. Deze chartervluchten sluiten perfect aan bij de geografie van de regio en zijn een praktisch alternatief voor de lijnvluchten.

Flamingo Air opende een verbinding Nassau-Staniel Cay met dagelijks twee heenvluchten naar de Exumas archipel en een retourvlucht naar Nassau. Info: flamingoairbah.com of watermakersair.com met vertrek uit Fort Lauderdale Executive Airport.

  • Beste PERIODE ?

Op de Bahama’s schijnt de zon vrijwel altijd. Dankzij de zachte temperaturen in de winter en de draaglijke hitte in de zomer is dit het hele jaar door een ideale bestemming. Het regenseizoen loopt van mei tot november. Als het regent, gebeurt dit doorgaans ’s nachts en met korte buien. Samengevat: van december tot april is het koelst, maar de Bahama’s kunnen het hele jaar door.

Uurverschil: GMT-5. Visum: niet verplicht.

Munt: Bahamaanse dollar en Amerikaanse dollar.

  • Waarop LETTEN?

Geen verplichte inentingen. Voorzie wel een goede muggenmelk voor de avonden met weinig wind. Verder ook tubes zonnecrème met een hoge beschermingsfactor, een hoofddeksel en een goede zonnebril.

 


© Fiftyandme 2021