Grenzen weer open! Waarom je juist nu op bezichtigingstrip naar Spanje zou moeten gaan

Sinds maandag 19 april 2021 zijn niet-essentiële reizen naar het buitenland opnieuw toegelaten. Nu het dus weer mag, vertrekken Belgen volop op de eerste bezichtigingstrips richting de Spaanse costa’s om hun droom waar te maken.

Leestijd: 2 minuten

Geen quarantaine en geen verplichte test

Volgens Hip Estates, een vastgoedspecialist voor Spanje, betekent de opening van de grenzen een inhaalbeweging voor de verkoop van de buitenlandse vastgoedsector. De Costa Blanca, de regio Alicante, heeft code oranje en dus is het gemakkelijk om een inspectietrip te maken: geen quarantaine en geen verplichte test bij terugkeer.

In het eerste kwartaal van 2021 tekende Hip Estates een stijging van 30% op in het aantal leads ten opzichte van dezelfde periode in het normale jaar 2019. Maar sinds de reisbeperkingen ten gevolge van de Covid-19 crisis kelderde de verkoop van Spaans vastgoed aan buitenlanders in 2020 met bijna 24,7% ten opzichte van 2019. De Belgische verkoop van tweede verblijven in het buitenland stagneerde quasi volledig sinds 27 januari 2021. En dat terwijl er nog steeds een enorme interesse bij Belgen was voor de aankoop van een tweede verblijf aan de Spaanse costa’s.

Maar gelukkig voor de geïnteresseerden zijn de grenzen sinds 19 april weer open. En dat betekent hervatting van bezichtigingstrips richting Spaanse costa’s, stelt Leen Vermeulen van Hip Estates. Het is makkelijk om te reizen met respect voor de geldende maatregelen. Naast dat de Comunidad Valenciana, waartoe de Costa Blanca (regio Alicante) behoort, geen quarantaine en geen verplichte test bij terugkeer vereist, worden er strikte maatregelen gehanteerd voor een veilig verblijf. De regio heeft de laagste besmettingsgraad van Spanje en blijft met 30 besmettingen per 100.000 inwoners ver onder R-waarde 1.

Nieuw resort

Interesse gekregen? Snappen we. Hip Estates heeft in dat opzicht meer goed nieuws: ze verkopen exclusief een veelbelovend nieuw resort in Spanje. Altaona Golf & Country Village, enkel te vinden bij Hip Estates, is het resort dat het dichtst bij de charmante en levendige stad Murcia ligt, op amper 12 minuten, en even dicht bij de internationale luchthaven van Murcia, het natuurgebied Carrascoy waar je kan wandelen of mountainbiken, en de Mar Menor met stranden, beachclubs en restaurants om te genieten.

In het hart van Altaona bevindt zich de parador, een traditioneel plein dat een ontmoetingsplek vormt voor de bewoners, waar couleur locale en eigentijds genieten samenkomen in de schaduw van de dennenbomen. De klokkentoren van de kapel in traditionele mediterrane stijl torent uit boven het plaveisel en verleent het geheel zijn charme. In de parador zullen bewoners een hapje kunnen eten of de dagelijkse boodschappen doen, ontbijten vlak voor een partijtje golf of genieten van eindeloze gesprekken en zonsondergangen na een sportieve dag… Enfin, we kunnen er een boel woorden aan vuil maken, maar je moet gewoon even kijken:

Altaona villa Aqua
Altaona villa Aqua
Altaona villa Horizon
Altaona villa Horizon
Altaona geschakelde woningen
Altaona geschakelde woningen

Hipestates.com
Turnhoutsebaan 72

2970 Schilde

info@hipestates.com
Tel: +32 (0)3 283 87 87

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2022