50+: de ideale LEEF-tijd

Leestijd: 2 minuten

De vijftig voorbij: tijd om achterom te kijken? Of om vooruit te kijken, het leven voluit te beleven en er schaamteloos van te genieten? U kiest.

50ans2

U zag Abraham of Sarah passeren en besefte dat u niet meer van de jongste bent, dat de tijd van kindjes baren en nieuwe carrières opstarten eerder achter dan voor u ligt. Vermoedelijk hebt u enkele rimpeltjes meer dan tien jaar geleden en jogt u die vijf kilometer niet meer zo fluks als voordien. En wanneer hebt u nog eens een nachtje doorgefeest zonder de dag daarna in uw eigen huis als een zombie rond te dwalen?

Niet getreurd. ‘Binnen de begrenzing ligt de vrijheid’ zei een wijs man lang geleden. Want als vijftigplusser bent u op vele gebieden vrijer dan vroeger: vrij van zorgen over de opvoeding van kinderen, vrij van financiële last om de woonst af te betalen, vrij van het gevecht voor zelfvertrouwen, vrij van bekommernis om wat mensen van u denken, vrij van streberij in het beroepsleven…

 Uw leven is geregeld, nu is het aan u!

50ans

 

Alles waar u vroeger tijd noch rust voor had, kan u nu gaan ontdekken. Denk aan al uw talenten die in de koelkast liggen, al die wensen onder het stof, al die onuitgevoerde plannen… Stel uzelf de vraag: waar droom ik al lang van? Wat wil ik eens graag doen? Wat zou mij kunnen amuseren?

Een instrument bespelen? Een danscursus volgen? Iets creatiefs doen met uw handen? Aan sport doen en fitter in het leven staan? Eindelijk eens al die boeiende musea bezoeken? Een boek over uw leven schrijven?

Wel, laat u gaan! Het is tijd om van uw vrijheid te genieten en uw creatieve energie in de wereld te sturen. U bent de vijftig gepasseerd en u hebt al veel zien voorbijkomen, maar geloof ons: u hebt nog veel tegoed. De wereld ligt dichter aan uw voeten dan u denkt. Geniet ervan!


© Fiftyandme 2023