Blijer en positiever : 6 dingen die je leven meer fun maken

Er zijn dagelijks tientallen dingen om je over te ergeren. Ook zijn er dagelijks echter tientallen dingen die je leven blijer en positiever maken. Deze tips helpen je alvast goed op weg.

Leestijd: 2 minuten

Wees blijer en positiever

Neen, we vallen niet in herhaling. Blijer en positiever in het leven staan is een kwestie van gewoon de knop omdraaien in je hoofd. Je kan gewoon blijer en positiever naar het leven kijken. Soms zijn de dingen zo eenvoudig dat je ze niet meer ziet.

Maak tijd voor jezelf

Echt tijd nemen voor jezelf en jezelf verwennen met kleine dingen kan wonderen doen voor je gemoedstoestand. Tijdens de dag een streepje muziek beluisteren, even een kopje koffie en wat uit het raam turen, een leuk gesprek waarbij je een paar keer flink kunt schaterlachen. Het zijn allemaal kleine dingen die je makkelijk in je dagelijkse routine kan stoppen om je een blijer en positiever gevoel te geven.

Adem voor een blijer en positiever gevoel

Met ademen bedoelen we werkelijk bewust ademen. Een paar keer heel diep in- en rustig weer uitademen. Doe de test: adem twintig keer diep in en dan weer uit. De laatste keer dat je uitademt, zal je lichaam in een totale rusttoestand zijn. Het zal zelf niet de impuls geven om onmiddellijk terug de ademhalingsreflex op te starten. Dat komt omdat je lichaam op dat moment vol zuurstof zit. Even schrikken maar ook wel heel plezant en erg verrassend.


© Fiftyandme 2022