Alles loslaten

Leestijd: 4 minuten

In de wereld van vandaag lezen we onze mails op de smartphone terwijl we in bed liggen of voor het (rood) verkeerslicht wachten; we checken de nieuwssites terwijl we eten en kunnen ons geen vakantie meer voorstellen zonder tablet of laptop. Door de steeds grotere invloed van deze nieuwe technologieën op ons dagelijks leven stellen we onszelf almaar meer bloot aan fysieke en psychologische overbelasting.

Omdat burn-out niet alleen anderen overkomt, bieden sommige etablissementen tegenwoordig “Digital Detox’-programma’s aan (‘digitaal ontgiften’, red).  Het streefdoel? Beter leren omgaan met de stress en de arbeidsdruk, en zo een beter levensevenwicht creëren. Kortom : leren om alles los te laten…

Wellness aan de bron

Het Vichy célestins Spa Hôtel paalt aan een meer met parken en keizerlijke tuinen met honderdjarige bomen. Het rustig kader en het thermale water dat al sinds de Oudheid bekend staat om zijn heilzame werking nodigen uit om de voet van het gaspedaal te halen. Dit is een idyllische plek om weer in topconditie te komen, want dit vijfsterrenhotel behoort tot de drie ‘mooiste europese Spa- bestemmingen’. Het is trouwens ook rechtstreeks verbonden met de grootste – ook letterlijk, want liefst 7500 m² groot ! – medische Thermal Spa in Europa; een plek die ook opvalt door zijn lichtinval en zijn ruimtelijk gevoel. Het Vichy Célestins Spa Hôtel scoort ook op het vlak van innovatie. Het werd bekroond met de award van ‘Best Innovation in Wellness’ en is sinds 2014 een van de gangmakers van de ‘Digital Detox’- verblijven in Frankrijk. Deze nieuwe kuur, waarvoor steeds meer mensen inschrijven, helpt u beter op uzelf te concentreren om zo uw psychisch evenwicht te beschermen;

Op het programma: het temperen van de digitale verleiding (die bijzonder tijdrovend is en naast stress ook slaap- of geheugenproblemen kan creëren) en het toepassen van een nieuwe levenshygiëne met een psycho-gedragscode op basis van een antistressverzorging. concreet: elke dag omvat een trilogie van ‘signature’-verzorging, met het thermale water van Vichy, een fysieke activiteit, een initiatie tot de techniek van de hartcoherentie, een ontspannende schedelmassage, enz…

Deze formule biedt vanzelfsprekend permanente toegang tot de relaxatieruimtes, terwijl het aanbod lichaamsverzorging uitnodigt om bijvoorbeeld de huidveroudering tegen te gaan en iets aan uw guur te doen. Optioneel raden we u het halfpension ‘Saveurs Plaisir et Santé’ aan, waarbij u een heerlijke keuken ontdekt op basis van het mineraalwater Vichy célestins (eveneens houder van een award, zij het een culinaire). Geen twijfel mogelijk: het is heerlijk toeven in deze thermenstad met de lovende bijnaam ‘Reine des Villes d’eaux’.

hotel vichy

Kuur Digital Detox vanaf € 1029 voor 3 dagen en 3 nachten.
www.vichy-spa-hotel.fr

Uzelf terugvinden

Het Grand Hôtel thalasso & Spa kijkt uit over de prachtige baai van Saint-Jean-de-luz. In dit fraaie kader komen de (glorie)jaren 30 van de Baskische kust, de art nouveau en het modernisme helemaal tot hun recht. Het hotel onderging in 2015 een complete facelift. Vanaf dit jaar bent u er welkom voor een ‘pause numérique’. Dit betekent dat de kuurganger de smartphone en andere digitale toestellen (tijdelijk of 24/24 uur) inruilt voor een kit met een dagboekje, prentbrie aarten, schrijfgerief, boeken en magazines… en zich overgeeft aan sportieve activiteiten en gezelschapsspellen die gedurende het verblijf door het centrum georganiseerd worden. Doelstellingen? Herbronnen, lichaam en geest herontdekken, een kwaliteitsslaap terugvinden. Verwenning is troef in het centrum loreamar thalasso & Spa: pakking met katoenpoeder, sessie lichttherapie, ontspannend zeebad met essentiële oliën, diverse massages, voetzoolre exologie, acupunctuur, aquatische osteopathie en tal van andere verzorgingen, de ene al zweveriger dan de andere. Met het oog op een zacht en heilzaam resultaat wordt het programma ‘Digital Detox’ ook aangeboden als complement van alle kuren. Het enige wat u te doen staat, is uw lichaam én geest onder te dompelen in deze oceaan van sereniteit.

photo spa luz grand hotel

www.luzgrandhotel.fr

Las een break in !

en als u nu eens zou deelnemen aan programma’s die helemaal op wellness zijn gericht, zoals de auto-massage Do In, collectieve sessies sofrologie en een les Zen attitude, en dit met uitzicht op de zee en de chausey-eilanden in de beroemde baai van de Mont Saint-Michel? Ziedaar het opwindende aanbod van het ‘anti Burn Out’-pakket dat door het Hôtel de la Baie werd uitgewerkt, met rechtstreekse toegang tot het centrum voor thalassotherapie en de ‘Spa Marin Prévithal’. Met het oog op een lange-termijnwerking tegen burn-out biedt dit verblijf een volledige relaxatie aan in twee tijden. eerst geniet u volop van een weldadige fysieke en psychologische rust dankzij het bad met zeewater op 32° c, gevolgd door een sauna of hammam.

Daarna is er de op relaxatie gerichte verzorging (californische massage, hydrojet, digipunctuur) met remineralisatie en hydratatie (algenbaden, zeemodder, regengordijn of jet, marine hydromassage…), oefeningen om het evenwicht te herstellen (met shiatsu of watsu) of verkwikt u zichzelf met een zuurstofrijke zachte wandeling of een steviger uitstap met stokken (nordic walking). In een tweede tijd krijgen de kuurgangers heel wat nuttige tips mee en wordt hen geleerd hoe zij dit goede gevoel ook na de kuur kunnen vasthouden. al bij al een bijzonder aangename globale aanpak.

pevithal thalasso

www.previthal.com


© Fiftyandme 2024