foto yoga

Voor een voldaan gevoel

Leestijd: 3 minuten
Is er een betere plek op deze aarde dan de uitgestrektheid tussen de hemel en de zee om onze horizon te verruimen? Steeds meer cruiseschepen zetten in op het succes van zachte sporten en holistische therapieën. Aan boord helpt het inspirerend aanbod de innerlijke rust terug te vinden. adem de zuivere lucht in, laat uw geest los, pomp uzelf vol met positieve energie, open uw lichaam en uw geest voor de schatten op deze wereld en ontdek de ene droombestemming na de andere!

Door Magali Duqué 

Yoga in diepblauw

Scheep in voor een diepblauwe zintuigelijke ervaring met het nieuwe pakket Yoga dat u terugvindt op de meest adembenemende van alle vijfmasters. Zowel in de caraïben als in de Middellandse Zee rolt de club Med 2 zowel op zee als op het land de yogamatjes uit voor kleine groepjes adepten of beginners. De lessen worden gegeven tussen twee excursies door, een massage in de Spa by carita, of een duik in het zwembad met zeewater. Dankzij de professionals van the YogaFactory ontstaat een unieke mix van traditie en modernisme. Voor nog meer welzijn is er de Wellness corner bij het ontbijt en de lunch tijdens de themacruises. De sfeer aan boord van deze zeilboot is behalve chic en gezellig ook bijzonder rustig. een must voor vakantiegangers die zweren bij de levenskunst op z’n Frans.

Het Yoga-pack is beschikbaar op een zomercruise (van La Valetta naar Napels) en op een wintercruise (van Pointe-à-Pitre naar Fort-de-France), met een supplement van 100 euro per persoon.

photo croisière club med

www.croisieres.clubmed.fr

Oceaan van sereniteit

Dit jaar sluit de eminente dokter andrew Weil zich aan bij de Seabourn luxevloot om de passagiers bij hun spiritueel ontwaken te begeleiden. ‘Door de samenwerking met Dr. Weil, de pionier van de holistische geneeskunde, scoren de programma’s die op het lichaam en de geest focussen de hele reis lang bijzonder hoog op het gebied van ontspanning en verjonging’, aldus Richard Meadows, de grote baas van dit rondvaartbedrijf. Omdat tijdens deze yogalessen onder leiding van uw Wellness ‘Gids’ verschillende thema’s en mantra’s worden aangeboord, zijn zij veel meer dan een klassiek uurtje fysieke activiteit. U verlicht er tegelijk ook uw rugklachten, gewrichtspijn en migraines mee! tegelijk stuwt u uw geest naar een breed geluksgevoel. naast deze praktische oefeningen worden aan boord ook seminaries gehouden over bijvoorbeeld de ontstekingsremmende werking van bepaalde voedingsmiddelen, meditatie en de research van Dr. Weil om ‘Gezond Oud te worden’. er zijn ook individuele sessies voor wie een gepersonaliseerde begeleiding wenst. De Spa sluit daar helemaal op aan met aromatische verzorgingen en massages die het lichaam en de geest stimuleren. namasté!

photo croisière seabourn

Eresallut aan de zon

— 

Terwijl het ochtendgloren weerkaatst op de brug van de Star clipper en de zeilboot zachtjes door de golven klieft, wacht een yoga- instructeur u op om de dag in schoonheid in te zetten. Wanneer de zon opkomt, zorgen de zeelucht en de eerste warmte inderdaad voor rust… De meditatie- en yoga-sessies worden gehouden in kleine groepjes op de achterste brug. Hierdoor geniet men tegelijk van een perfect zeezicht. Deze unieke ervaring laat zich ’s avonds bij zonsondergang opnieuw beleven, want ook dan is het uitzicht spectaculair. Voor de meer sportievelingen worden ook lessen Pilates of tness voorzien. Dit alles zonder supplement. er wordt geen ervaring vereist en dus is dit ideaal om te starten. Het enige wat u nog moet doen is de ogen sluiten… en het unieke licht laten weerkaatsen op uw vitaliteit. Deze wordt aangewakkerd door een bries die uw wangen streelt en uw haren laat dansen.

photo croisière star clippers

www.starclippers.com


© Fiftyandme 2024