Waarom u (dringend!) de slow attitude moet aannemen

Leestijd: 2 minuten

De “Slow Attitude” is niet alleen een modegril maar een levenswijze waardoor je eindelijk in staat bent om van het essentiële te genieten. Het zou de sleutel zijn tot een gezonder, gelukkiger en beredeneerder leven… VER-TRA-GEN: een eenvoudige methode om van elk moment te genieten. Een gebruiksaanwijzing.

Door Magali Duqué

Less is more

En als je spullen sorteren, opruimen en organiseren nu een manier zou zijn om ook je ideeën en gedachten op orde te krijgen? Nadia Demaerschalk, interieurcoach en home organizer, is ervan overtuigd. Voor haar is “slow life” vooral “een filosofie zonder meester die een vorm en een ritme aanneemt dat anders is voor elk van ons. Het is een reis, een weg die van binnenuit moet komen om het leven eenvoudiger te maken met kleine ingrepen. Uw weekmenu’s plannen, bio en lokaal eten of uw garderobe sorteren zijn al kleine pasjes naar sereniteit!”

Daarom pleit ze voor minimalisme tot in de kleinste hoekjes van het huis… Hoe? Door je te ontdoen van het oppervlakkige en van emotionele banden met materiële zaken, en bewust te worden van je noden en bezittingen. “Minder spullen hebben is minder stress hebben, meer vrijheid, meer tijd, meer geld, minder taakjes en minder opruimwerk. Zo omring je jezelf met een eenvoudige omgeving die makkelijk te beheren is en die een instant geluksgevoel geeft aan je lichaam en geest”, benadrukt Nadia. Want een gezonde geest in een gezond lichaam moet toch in een gezond huis wonen, niet? De slow attitude bevat dus het geheim om de tijd te nemen om van het leven te genieten… terwijl je interieur (van je huis én van jezelf!) alleen maar mooier wordt!

life-magazine

Nood aan hulp of advies? Contacteer Nadia Demaerschalk via haar Facebookpagina.

Meer lezen? Lees de boeken van de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo ‘Opgeruimd’ en ‘Spark Joy’.


© Fiftyandme 2024