teint opleven

3 essentiële tips om je teint te doen opleven

Laten we eerlijk zijn, het verstrijken van de tijd en het weer helpen ons niet om er goed uit te zien! Met een glow (zoals dat tegenwoordig wordt genoemd) kun je echter een jeugdig uiterlijk behouden, ongeacht je leeftijd!

Leestijd: 2 minuten

Onze glow tips

Als je een routine van reinigen en hydrateren aanhoudt, ben je al op de goede weg! Maar je kunt het nog beter doen om je stralende teint te doen opleven.

1. De afschilfering is niet oppervlakkig

De huid produceert elke dag dode huidcellen en vernieuwt zich… Toen we jong waren, ging dit proces snel. Maar naarmate we ouder worden en onze cellen beschadigd raken, vertraagt dit proces en kan het tot 3 maanden duren. Het resultaat? Een doffere huid. Gelukkig verwijderen scrubs de dode huidcellen en maken ze de huidverzorging die je daarna aanbrengt doeltreffender!

2. Beperk de schade met antioxidanten en SPF

Zelfs op bewolkte dagen zendt de zon schadelijke UV-stralen uit. Het is belangrijk om elke dag een breed-spectrum zonnebrandcrème (SPF 30 of hoger) te gebruiken om je huid het hele jaar door te beschermen. Over bescherming gesproken… Denk ook aan antioxidanten. Zij helpen de schadelijke effecten van vrije radicalen (die vrijkomen in zonlicht en vervuilde lucht) te neutraliseren. De lijst van antioxidanten is lang: vitamine A, C en E, groene thee-extracten, soja, granaatappel, druiven… Kies dus voor een dagcrème of serum met antioxiderende eigenschappen om de afweer van je huid een boost te geven.

3. Een eetschema dat de huid verbetert

Schoonheid begint van binnenuit… En sommige van de ingrediënten die we op onze huid smeren, kunnen ons ook helpen door ze op te eten. In de regel bevatten groenten en fruit veel antioxidanten (vitamine C en E). Essentiële omega-3-vetzuren komen voor in vette vis, maar ook in bepaalde plantaardige oliën (vlas, soja, koolzaad en zonnebloem). Mineralen (ijzer, zink, koper en chroom) zijn essentieel voor onze gezondheid en werken ook een beetje als antioxidanten. Zij komen ook voor in bepaalde voedingsmiddelen, zoals groene groenten, noten, rode bieten, eieren, kalfslever, gedroogde vruchten, enz. Beperk je jeugd niet tot de badkamer! Een mooie huid begint altijd van binnenuit…

Lees ook
Schoonheid komt van binnenuit: supplementen om je gezondheid en huid een boost te geven >


© Fiftyandme 2022