insentials happy you

Schoonheid komt van binnenuit: supplementen om je gezondheid en huid een boost te geven

Voel je je goed, dan straal je dat ook uit. De 100% Belgische projecten Insentials van Amandine De Paepe en Happy You van Xenia Protogeros richten zich op dergelijke ‘slow beauty’. Hun supplementen en aangepaste begeleiding in combinatie met een gezonde levensstijl helpen je de beste versie van jezelf te worden en tegelijk lichamelijke kwaaltjes op te lossen, zoals een laag metabolisme, gewichtsschommelingen, aanhoudende vermoeidheid, hormonale schommelingen, huidveroudering, libidoverlies, slaaptekort…

Leestijd: 5 minuten

Insentials

Een gepersonaliseerd vitamineplan afgestemd op jouw specifieke behoeftes. Elke Insentials-bestelling wordt voorafgegaan door een vragenlijst en opgevolgd met chatsessies en voedingsadvies. Wil je nog een stapje verdergaan, dan kun je een DNA test laten afnemen om te kijken hoe je lichaam reageert op een bepaald voedingsstoffen en welk type voedsel het beste bij je past. “Elk vrouwenlichaam is immers uniek en heeft specifieke behoeften”, vertelt founder Amandine de Paepe. “Die hangen af van factoren zoals je gezinssamenstelling, slaappatroon, levensfase en voedingsgewoonten. Het is dan aan ons als deskundigen de taak om het perfecte vitamine- en voedingsplan te adviseren om je zowel fysiek als mentaal goed in je vel te doen voelen. En dan bedoel ik niet twintig verschillende supplementen in veel te lage doseringen, maar de juiste vitamines in 100% dosering.”

Is het gek om te geloven dat die extra vitamines en mineralen het verschil kunnen maken? Amandine vindt van niet: “Bestaande behandelingen zijn vaak te reactief. Preventie is cruciaal, zowel op het fysieke als het mentale vlak.” Naast een supplement genaamd Smart Insentials met dé essentiële vitamines die elke vrouw nodig heeft, kun je verder uitbouwen met Health Insentials en Beauty Insentials naargelang je gezondheidsprioriteiten en je beautywensen. “In principe gebruik je de Smart Insentials als fundering, dat supplement bevat de basisvoedingsstoffen voor elke vrouw”, aldus Amandine. “Want wist je dat 95 procent van de vrouwen met een tekort aan bepaalde voedingsstoffen kampt? Vaak is dat een vitamine D-tekort, foliumzuur of ijzer. De Health Insentials boost vervolgens je dagelijkse gezondheid. Hierbij kan de juiste samenstelling je helpen om allerlei kwaaltjes zowel fysiek als mentaal te verhelpen. Neem het ‘balance me’ supplement dat onder deze categorie valt: de zogeheten maca en ashwangandha stoffen dragen bij aan de hormonale balans in de menopauze. Dat betekent minder opvliegers en de switch in vetdistributie van de billen naar de buik zal ook beperkt worden.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

amandine insentials

Amandine De Paepe

Tot slot is er het supplement dat de orthomoleculair diëtiste Beauty Insentials noemt. Zoals de naam misschien al doet vermoeden geeft dit supplement antwoord op je beautywensen. “Last van huidaandoeningen, rimpels, veranderingen in je gewicht of kwaaltjes zoals zwakke nagels en haarverlies? Je kunt de duurste crèmes smeren en botox injecteren zoveel je wil, maar je moet van binnen naar buiten werken. Overdrijf je bijvoorbeeld met suiker, dan zal je huid nooit zuiver worden. Een overbelaste lever zal veel huidwensen in de weg staan. Ik ben ervan overtuigd dat de beste fysieke uitstraling begint aan de binnenkant, en dat preventie cruciaal is voor een gezonde levensstijl.”

Insentials vind je bij verschillende verkooppunten en online, waarbij er ook een abonnementsvorm beschikbaar is vanaf 24,90 € per maand. 

Happy You

Het programma van het Belgische initiatief Happy You zou – zoals de naam misschien al doet vermoeden – eveneens je body en mind helemaal happy maken, maar dan in de vorm van drie flesjes met vloeibare supplementen en een online programma. De lichtzoete substantie stilt niet alleen je honger doorheen de dag, maar stimuleert ook het vetmetabolisme en vermindert de drang naar zoet. Drie zaken die onmisbaar zijn in het slagen en het volhouden van een nieuw eetpatroon. Het doel van founder Xenia Protogeros is om je zo met Happy You te inspireren om je gezondste en gelukkigste leven te leiden en dat ook gaat uitstralen.

Het programma, dat werd uitgewerkt na jaren praktijkervaring van Xenia, orthomoleculaire kennis en evidence-based practice, is opgedeeld in drie fases van in totaal dertig dagen waar bij elke fase van het programma één flesje wordt gebruikt, telkens ondersteund door een van de drie e-books – een Food Bible, 30-dagen planner en een Mindfulnes Playbook. “De eerste tien dagen richten we ons op de reset: dat is het schrappen van je minder goede gewoontes. Je schetst voor jezelf een duidelijk beeld van je voedingspatroon en je gaat zelf tracken wat je voortgang is”, vertelt Xenia. “Bij het tweede flesje, de rebalance, gaan we stress aanpakken. Je kunt mediteren, nog meer focussen op hoe en waarom je eet – denk aan emotioneel eten en we werken aan de hormoonhuishouding. Het is bewezen dat als je minder van het stresshormoon cortisol aanmaakt je ook beter vermagert en een rustiger leven leidt. Mijn filosofie is dat je niet enkel de nadruk moet leggen op gezond eten, maar ook moet richten op het beter omgaan met koken, lifestyle, eten, mediteren, skincare, ademhalingsoefeningen… Het doel is dat je je beter voelt in je vel en terug gaat shinen. Nadat we dit hebben aangepakt in de eerste twintig dagen, begin je aan het derde en laatste flesje, de reborn. Pas vanaf dan leggen we de focus op de buitenkant, op fysieke oefeningen vooral. Voornamelijk yoga, pilates of rustige oefeningen als je niet zo’n sporter bent. Zelfbeeld, happiness en zelfliefde komen hierbij aan bod. De relatie met jezelf en voeding moet tegen dan verbeterd zijn en afhankelijk van je lichaam tot tien procent van je gewicht verloren zijn.”

Xenia Protogeros

De samenstelling (op basis van L Carnitine, Choline, Guarana, Camelia Sinensis, Chroom, vitamine C) is volgens het programma zorgvuldig samengesteld op basis van de gunstige natuurlijke eigenschappen en ondersteunt de focus van het stadium waarin je je op dat moment bevindt. “Vrouwen in de menopauze die energie en focus zijn verloren, zullen dat tijdens het programma weer vinden dankzij de hoge therapeutische doses. Verder bestaat de samenstelling ook uit stoffen om het vet- en levermetabolisme te stimuleren. Vrouwen in de menopauze gaan meer hormonen aanmaken wat zich kan uiten rond de buikstreek. Dus die boost willen sommigen misschien wel gebruiken. En dan ben ik nog niet eens over het omgaan met emotioneel eten begonnen.”

En na de dertig dagen? Dan kun je verder met alle inzichten die je hebt opgedaan: in mediteren, verborgen dikmakers, de ellenlange lijst nieuwe receptideeën en zelfliefde.

“Happy You is geen kortstondig crashdieet dat je nadien met een jojo-lijf opzadelt. Het introduceert je na een maand aan een gezondere en blijere jij. Het draait om puur, lekker eten waarbij je vooral jezelf moet blijven en je niet hoeft aan te passen. Een perfect gewicht bestaat bij het programma niet, het gaat om een gezond gewicht en eetpatroon om dat vervolgens ook van de buitenkant uit te stralen.”

Happy You is online te bestellen. Bestaande uit drie flesjes en toegang tot de drie e-books voor eenmalig 275 €.

Dit artikel verscheen in de najaarseditie van Fifty&Me, dat nu in de winkel ligt. Meer tips als deze of mooie verhalen? Haal ‘m nu of abonneer.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024