Bakuchiol

Bakuchiol is het nieuwe anti-aging ingrediënt waar iedereen het over heeft

Retinol heeft inmiddels een vast plekje bemachtigd in de badkamer, maar hoe zit dit met bakuchiol? Bakuchiol heeft namelijk hetzelfde effect, maar werkt krachtiger, bevordert de celactiviteit en beschermt de huid beter tegen irritatie die teveel retionol kan aanrichten aan je huid.

Leestijd: < 1 minuut

Wat is bakuchiol?

Bakuchiol is een plantaardig huidverzorgings-ingrediënt dat wordt verkregen uit de bladeren en zaden van de Psoralea corylifolia-plant en vroeger al veel gebruikt werd in de Chinese geneeskunde. Het is een krachtig antioxidant dat huidverkleuringen door zonneschade en milieu-invloeden zichtbaar vermindert en de huid verzacht en zichtbaar fijne lijntjes en rimpels vermindert. In vergelijking met retinol kalmeert bakuchiol de huid, wat retinol juist niet doet, waardoor het een goede optie is voor wie last heeft van een gevoelige huid.

Ook kun je bakuchiol combineren met retinol. Daardoor zullen de anti-aging effecten langer aanhouden (het stabiel houden van retinol is over het algemeen behoorlijk moeilijk) en kan de huid de retinol (waar vaak linolzuur en caprylic triglyceride in zit) beter tolereren. De kalmerende werking van bakuchiol verbetert namelijk het vermogen van de huid om retinol te verdragen.

Hoe gebruik je het?

Ga je met het ingrediënt aan de slag? Breng het aan op de schone huid van gezicht en nek. Gebruik eerst het dunste product en daarna het dikste. Een lichtgewicht serum breng je dus aan voor je nachtcrème, overdag eindig je altijd met een dagcrème met minimaal SPF 30.

Een bakuchiol-serum of bakuchiol-olie?

Het belangrijkste in de keuze of je een serum of een olie gebruikt, is de concentratie bakuchiol in een product: 0,5 tot 2% is de juiste hoeveelheid is voor zichtbare resultaten. Vind je al snel iets te dik op de huid vinden liggen, dan kies je een serum of een lotion. Heb je een droge huid, dan is olie vaak een goede optie. Gebruik de olie in dat laatste geval dan wel het liefst als laatste stap in je avondroutine.

Caudalie Vinoperfect serum € 49,50
Kiehl's midnight gezichtsolie € 26
Paula's Choice Clinical 0,3% Retinol + 2% Bakuchiol Treatment € 63
BYBI booster € 14,95

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024