droge nagelriemen

Droge nagelriemen in de winter: zo herstel je ze

Één keer blinken met onze ogen, en de winter was plots hier. Wat betekent dat droge, broze nagels en een vervellende, gebarsten huid zeker zullen volgen. Tel daar de zeep, handdesinfecterende gels en plastic handschoenen bij op, en je hebt beschadigde nagelriemen. Niet mooi – en zeker ook niet comfortabel.

Leestijd: 2 minuten

Droge nagelriemen in de winter

Net als je gezicht hebben je handen, en dan vooral je nagels en nagelriemen, extra verzorging nodig in de winter om gezond en zacht. Voor de gezondheid van je nagels is de gezondheid van je nagelriemen ook heel belangrijk. Wil je dus sterke en lange nagels, dan zal je ook voor de rest van je vingertoppen moeten zorgen. Daarnaast: droge nagelriemen met een schilferende huid en open wondjes zijn niet goed in staat om je te beschermen tegen bacteriën die de nagels kunnen binnendringen. Een infectie ligt dus ook sneller op de loer…

Door een paar van deze extra stappen toe te voegen aan je routine heb je je droge nagelriemen zo weer hersteld:

1. Hydrateer

Het is geen geheim dat vaak hydrateren ervoor zorgt dat je nagelriemen niet uitdrogen. Vergeleken met de rest van je lichaam zijn de oliekanaaltjes in je handen compacter, wat betekent dat de huid op je handen sneller uitdroogt en kloofjes krijgt. De beste oplossing is dus simpelweg extra hydrateren met een laagje vochtinbrengende crème. Vooral na het wassen van je handen is dit belangrijk, omdat de huid anders sneller uitdroogt.

2. Vitamines

Om je nagels en nagelriemen extra gezond te houden zou je supplementen kunnen slikken, zoals zink, biotien, vitamine A en vitamine E.

3. Bescherm je handen

Als het weer kouder en de lucht droger wordt, moet je ervoor zorgen dat je ook je handen beschermt. Vooral als het regent of sneeuwt is het belangrijk om je handen te beschermen met wanten. Draag handschoenen als je de afwas doet, want de hitte van het water en de plotselinge kou als je klaar bent, kunnen je nagelriemen uitdrogen.

4. Draag SPF

Klinkt tegenstrijdig, maar het belang van zonnebrandcrème is ook in de wintermaanden groot. Zelfs in de winter produceert de zon UV-stralen die je huid kunnen beschadigen, waardoor je huid geen nieuwe gezonde cellen meer kan aanmaken.

5. Stop met velletjes plukken

En ja… Ook het plukken aan de losse velletjes zal je moeten laten. Je nagelriem bestaat uit zowel dood als levend weefsel en dus bestaat de kans dat je het gezonde beschadigt.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022