fijne lijntjes hals

Een slappe hals voorkomen: trucjes die weinig tot niets kosten

Als je ouder wordt, kan je dat onder andere aan de huid van je hals. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar je kan je wellicht storen aan de fijne lijntjes. Hoe verminder je die op een simpele manier?

Leestijd: 2 minuten

Massage

Verwacht geen wereldwonderen; een oudere huid met fijne lijntjes op de hals krijg je zonder plastische chirurgie nooit meer helemaal terug strak. Maar een massage na een warme douche, voordat je gaat slapen, kan wel voor meer circulatie zorgen en daardoor wordt collageen, een eiwit die de huid elastisch en stevig houdt, aangemaakt. Breng daarvoor een vochtinbrengende crème aan op de hals en masseer met een opwaartse beweging van je sleutelbeen tot je kin. Masseer altijd naar boven.

Exfoliëren

Als je één of twee keer per week de huid van de hals ontdoet van dode huidcellen, dan zullen rimpels niet alleen minder zichtbaar zijn, het verbetert ook de structuur van de huid en laat de huid er frisser uitzien. Maar let op: de huid op deze plaat is teer, dus gebruik bijvoorbeeld een scrub die voor je gezicht bedoeld is. Wrijf daarvoor zachtjes over de huid en doe wat de verpakking van het product zegt. Let ook op dat je dit niet te vaak doet, al helemaal niet al je een droge huid hebt.

Een juiste houding

Kin omhoog, rug recht! Deze houding aannemen is niet enkel goed voor je hele lichaam, maar ook om rimpels te voorkomen. Als je vaak op je tablet of smartphone kijkt, dan kijk je meestal naar beneden. Je huid van je hals wordt dan gerimpeld – om nog niet te beginnen over nek- en rugpijn.

Citroenolie

Etherische citroenolie bevat veel vitamine C en dus antioxidanten bevat die je huid beschermen en veroudering tegengaan. Het stimuleert ook de productie van collageen. Smeer elke avond voor het slapen in een opwaartse beweging.

Supplement vitamine C

Behalve smeren, kun je ook een supplement nemen met vitamine C, dat de aanmaak van collageen bevordert. Nogmaals een bewijs waarom het slikken van supplementen zo belangrijk blijft!

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022