pigmentvlekken hals

Pigmentvlekken in de hals? Zo verminder én voorkom je ze!

50-plusser? Dan heb je misschien last van pigmentvlekken in de hals. Het lijkt wel alsof ze bij het ouder worden horen, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kan ze verminderen en zelfs voorkomen.

Leestijd: < 1 minuut

Waarom verschijnen pigmentvlekken in de hals?

De reden waarom de vlekjes wel in je hals opduiken en niet aan de onderkant van je kin, is omdat de zon een grote boosdoener is. De hals wordt, zeker tijdens de zomermaanden, voortdurend blootgesteld aan UV-straling, waardoor de huid beschadigd raakt. Poikiloderma van Civette (zonnehals) is de naam van deze goedaardige huidafwijking en heeft naast de zon nog meerdere oorzaken. Parfumgebruik, hormoonwisselingen en huidveroudering in combinatie met de zon, zijn de belangrijkste redenen voor pigmentvlekken in de hals.

Voorkomen

Uiteraard is voorkomen beter dan verminderen. De belangrijkste tip die we kunnen geven is: zonnebrandcrème smeren. Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor  en probeer er een gewoonte van te maken om je hals telkens samen met je gezicht in te smeren. Een tweede tip is om beter geen parfum meer te spuiten in je hals. De pigmentcellen kunnen geïrriteerd raken van bepaalde bestanddelen waardoor er donkere vlekken verschijnen.

Behandelen

Gelukkig bestaat er een behandeling voor deze vlekken. Een IPL-behandeling (flitslichttherapie) gaat je vlekjes omzetten in warmte, waardoor het pigment gaat verdwijnen. Eerst zal het pigment donkerder kleuren en daarna verminderen. Als je zulke behandeling niet direct ziet zitten, kunnen enkele huidverzorgingsproducten je ook helpen. Vitamine c, niacinamide en glycolzuur gaan het pigment oplichten. Kies verder ook resoluut voor crèmes zonder parfum.

Vinoperfect Serum Stralende huid Tegen Vlekken - € 49,30 (30 ml)
Avène intense protect SPF 50 - € 24,50
Paula's Choice Resist Anti-Aging serum met vitamine C en E - € 42
Glycoolzuur The Ordinary - € 14

 

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld ©  Shutterstock


© Fiftyandme 2024