prp

PRP: een natuurlijk alternatief voor anti-rimpel injecties?

Een jeugdige uitstraling zonder de effecten van veroudering te vervagen zonder je gezichtsuitdrukkingen te verliezen… Dat willen we, maar waar, wanneer, hoe? Zonder gezondheidsrisico’s en zonder je spaarrekening leeg te halen, is PRP een nieuwe verjongingstechniek die een echte cellulaire wedergeboorte mogelijk maakt met behulp van je eigen bloed. We ontmoetten Dr. Maïté Czupper in de BeClinic om de nieuwe revolutionaire anti-verouderingsbehandeling te proberen waarover iedereen het heeft!

Leestijd: 4 minuten

Wat maakt deze anti-verouderingstechniek zo succesvol?

Maïté Czupper: Als vrouwen (en ook mannen!) steeds meer naar deze behandeling vragen, dan is dat omdat ze 100% natuurlijk is. PRP-injecties worden namelijk gemaakt van ons eigen bloed, dat ter plaatse wordt afgenomen en gecentrifugeerd, en waarvan we het plasma, dat rijk is aan bloedplaatjes*, bewaren om het opnieuw in de huid te injecteren. Deze techniek wordt veel gebruikt in de sportgeneeskunde om gewrichten te behandelen. Maar hier gaat het natuurlijk om esthetische geneeskunde, dus geven we de voorkeur aan het gezicht, de hals, het décolleté, de handen of de hoofdhuid om de celregeneratie te stimuleren.

Dus er zijn geen “contra-indicaties”?

M.C.: Afgezien van het gebruik van antistollingsmiddelen, antibiotica, Roaccutane, of NSAID’s, zwangerschap of kanker, zijn er geen contra-indicaties (redenen die de behandeling ongunstig of minder gewenst maken). Ook zijn er geen mogelijke bijwerkingen en/of allergische reacties, aangezien het ons eigen bloed is.

Wat zijn de verwachte resultaten?

M.C.: De resultaten variëren naargelang ons aantal bloedplaatjes en onze individuele reactie. Je moet geen facelift verwachten, ook al wordt deze methode de “Vampierlift” genoemd. Het gaat hier niet om een chirurgische ingreep, maar om een natuurlijke behandeling die collageen, elastine en fibroblasten stimuleert, met als direct gevolg dat de huid weer gaat stralen. Tegenwoordig wordt PRP niet meer toegepast door het rechtstreeks in de rimpels te injecteren, maar door middel van microneedling, d.w.z. kleine perforaties waardoor de huid het plasma weer kan opnemen. Dankzij deze microneedling kunnen we eindelijk profiteren van een dubbele behandeling, want we hebben ook het onmiddellijke effect van dermabrasie (die de productie van collageen zal stimuleren door een afweerreactie uit te lokken na de micro-agressie van de dermis)! Ten slotte kan je met deze methode ook focussen op bepaalde zones om kleine onvolkomenheden dieper te doen vervagen, zoals donkere kringen of rimpels in de nasolabiale plooi. Het is ook zachter dan injecties.

Hoeveel sessies PRP zijn er nodig?

M.C.: Het effect is er onmiddellijk. Vanaf de eerste sessie is de huid voller, maar dit is ook te wijten aan het oedeem van de behandeling. Het echte resultaat is te zien na 3 weken, omdat collageenstimulatie 21 dagen nodig heeft om volledig actief te zijn. Voor een optimaal resultaat bevelen wij 3 sessies PRP aan, eenmaal per maand. Het is niet zoals injecties, die beroemde filler die een “wow-effect” hebben omdat ze volume toevoegen dat onmiddellijk zichtbaar is. Hier zal het effect progressief zijn. Het voordeel is dat we een gezond glanseffect krijgen dat in de loop van de tijd aanhoudt omdat we werken aan de textuur van de huid. Het resultaat is heel natuurlijk. Het zet helemaal niet aan. Persoonlijk vind ik dat een vrouw rimpels mag hebben, want als de huid fris en stralend is, verjongt dat echt de teint en daardoor ook de hele persoon. Nog meer dan wanneer je alle rimpels probeert op te vullen (en het risico neemt er te stijf, te vol uit te zien!). Bovendien is dit niet meer wat patiënten vragen… Ik merk dat we vandaag goed ouder willen worden, maar we willen “WEL” ouder worden! Dankzij PRP, hebben we een betere kwaliteit van de huid, we zijn stralender, stralender!

Lees ook
Rood licht therapie voor zichtbare huidverjonging: hoe werkt deze speciale lamp? >

We hebben de PRP getest. Onze mening?

In het gezellige en moderne kader van haar kantoor in Ukkel, verwelkomen Maïté Czupper en haar top-assistente ons met de glimlach. De sessie zal in 5 stappen verlopen:

  1. De afspraak begint, zoals uitgelegd, met een eenvoudige bloedtest.
  2. Terwijl de arts het buisje opgevangen bloed in een medische centrifuge stopt om het bloedplaatjesrijke plasma te scheiden van de rode bloedcellen, maakt zijn assistent het gezicht schoon om het te ontvetten voor de procedure.
  3. Met z’n tweeën brengen zij vervolgens de gelige vloeistof – met een “gouden pen” voorzien van micronaaldjes – over het hele gezicht aan. Het is niet pijnlijk, alleen een beetje onaangenaam, afhankelijk van de behandelde zones en de gevoeligheid van elke persoon. Ze zullen zich concentreren op de rimpels (fronsrimpels, bittere lijntjes, kraaienpootjes) en zullen 3 keer onder de ogen passeren om de microcirculatie nieuw leven in te blazen (en zo de donkere kringen te verminderen). Deze PRP-behandeling duurt slechts een tiental minuten en geeft een verbazingwekkend gevoel van “kartonnen huid”.
  4. 80 seconden blootstelling aan LED-licht zal deze indruk onmiddellijk wegnemen.
  5. Daarna volgt een masker met een hoge dosis hyaluronzuur dat de huid onmiddellijk comfort en soepelheid zal geven. Tijdens de applicatie genieten we van een handmassage om de spieren en de geest te ontspannen, voordat we de sessie afsluiten met het aanbrengen van een super hydraterende crème.

Maar wat zegt de spiegel? De meest reactieve huiden, inclusief de mijne, worden eerst een beetje rood maar zal vervagen in een paar uur. De volgende dag komen de complimenten al binnen: zelfs zonder make-up zie je er goed uit! De huid voelt geregenereerd en van binnenuit stralender aan. Naarmate de dagen verstrijken wordt het steeds mooier. Imperfecties worden vervaagd en de gelaatstrekken worden verjongd. Ik kan niet wachten op de volgende sessie!

*Platelet Rich Plasma maakt gebruik van de regeneratieve en helende eigenschappen van bloedplaatjes. Deze hebben het vermogen om plaatselijk groeifactoren vrij te geven, kleine moleculen die fungeren als boodschappers om de regeneratiemechanismen van de huid te activeren. Plasma bevat factoren die essentieel zijn voor het leven van de cellen, zoals voedingsstoffen, vitaminen, hormonen, mineralen en proteïnen, en maakt zo nieuwe proliferatie van huidcellen mogelijk.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024