rood licht therapie

Rood licht therapie voor zichtbare huidverjonging: hoe werkt deze speciale lamp?

Rood licht therapie gebeurt met een toestel dat je thuis kunt gebruiken en speciaal licht uitstraalt. Het zou huidveroudering actief tegengaan, je huid herstellen, huidaandoeningen verbeteren en je algehele gezondheid een boost geven. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is volgens Montana Engels – die de panelen als eerst in België introduceerde – pure wetenschap. Geloof ons: daar wil je meer over lezen.

Leestijd: 2 minuten

Hoe werkt rood licht therapie?

Rood licht therapie, ook fotobiomodulatie genoemd, laadt de huid en cellen op natuurlijke wijze op met rood en nabij-infrarood licht met een specifieke golflengte en intensiteit (660nm en 850nm). Het licht komt de cellen binnen en de energieleveranciers van de cel, mitochondriën, worden geactiveerd. Daardoor wordt het zelf-herstellende vermogen van de cel bevorderd. De functie van de mitochondriën worden verhoogd met behulp van rood licht therapie en daardoor kan een cel meer ATP (adenosine trifosfaat) aanmaken. Dat is de energie dragende molecule die zich in de cellen bevindt. Met meer energie kunnen cellen efficiënter functioneren, zichzelf verjongen en schade herstellen.

De verhoogde energie verhoogt celstofwisseling en stimuleert de productie van collageen en elastine, stimuleert bloedcirculatie en versnelt weefselherstel. Er zijn al meer dan 5000 studies gedaan die hebben aangetoond dat wanneer de huid wordt blootgesteld aan red light therapy resulteert in een stralend, jeugdig en natuurlijk een gezonde huid.

Voordelen voor het lichaam

Het moge alvast duidelijk zijn dat rood licht therapie panelen van goede kwaliteit, hoge intensiteit en voldoende wattage effectief, ontstekingsremmend en veilig werken, maar er is meer:

  • Je slaapt beter
  • Je presteert harder en herstelt makkelijker
  • Ontstekingen worden afgeremd en pijn verlicht
  • Je immuniteit wordt geboost
  • Verbeterd humeur
  • Stimulatie haargroei
  • Stimulatie aanmaak van collageen waardoor de huid nog beter wordt hersteld en verjongd (anti-aging)
  • Verbetering acne, psoriasis, rosacea, eczeem en andere huidaandoeningen
  • Verbetering denkvermogen
  • Verhoogd libido

RLT in België

Montana Engels introduceerde als eerste in België deze krachtige rood licht panelen met CURED Light Therapy. Zijzelf ontdekte rood licht therapie omdat ze kampt met de auto-immuunziekte psoriasis. “Daardoor ben ik juist zo gepassioneerd door gezondheid, genezing en optimalisatie van het lichaam.”Montana concludeert: “90 procent van ons leven spenderen we binnenshuis. Hierdoor vertonen we allerlei lichamelijk en mentale klachten die we met 10 minuten kwaliteits rood-lichttherapie per dag kunnen oplossen.”

Montana Engels © Yukographer

Haar missie nu? Met rood licht therapie mensen helpen het potentieel uit hun cellen te halen, zodat ze hun beste, en gezondste, zelf kunnen zijn. “Realistisch gezien kan je verwachten dat RLT de toon en textuur van je huid verbetert, ontstekingen verzacht, acne verbetert en fijne lijntjes en rimpels vermindert, naast andere voordelen. Mensen met huidaandoeningen kunnen hierdoor ook verlichting ondervinden. Maar het kan een doktersbezoek niet vervangen: gezond leven blijft nog steeds het essentieelste onderdeel voor goede gezondheid.”

De lampen voor thuisgebruik

curedlighttherapy.com

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © CURED Light Therapy, Jens Engels


© Fiftyandme 2022