mooie benen na 50e

8 supersnelle tips voor mooie benen in de zomer na je 50e

Het leuke aan de zomerse maanden is dat je weer al je leuke rokjes en jurkjes aan kan trekken. Tijd om weer je benen te laten zien! Maar naarmate de jaren verstrijken en je ouder wordt, kun je je afvragen hoe je ook na je 50e mooie benen kunt krijgen of hoe je ze kunt behouden als je ouder wordt.

Leestijd: 3 minuten

Veroudering hoeft zeker geen belemmering te betekenen om je fantastische benen te laten zien. Ja, er vinden lichamelijke veranderingen plaats waardoor gedroomde mooie benen na je 50e bereiken misschien moeilijker is dan voor jonge mensen. Maar toch zijn er stappen die je kunt nemen om dat verouderingsproces te verzachten.

Gebruik been make-up

Het klinkt misschien wat vreemd, en wellicht heb je nu een vlekkerig beeld uit het verleden op je netvlies, maar deze producten zijn echt verbeterd ten opzichte van de eerste producten op de markt. Ze zijn gemakkelijker aan te brengen, gaan langer mee en geven niet af op je kleren. Drogisterijen en sommige dure make-upwinkels verkopen spray-benenmake-up. Het werkt ongeveer zoals foundation werkt op je gezicht om gebreken te verbergen.

Gebruik ook retinol voor de benen

Tijdens de eerste vijf jaar van de menopauze daalt het collageen met zo’n 30 procent. Collageen is wat je huid zijn jeugdige volheid geeft, dus als vrouwen in de menopauze komen, wat meestal gebeurt tussen de leeftijd van 45 en 55, kunnen ze beginnen te zien dat hun huid wordt aangetast als gevolg van de hormoonveranderingen, waaronder een toename van rimpels, verkleuring, en een algemeen gebrek aan stevigheid in de benen. Als je een retinolproduct op je benen hebt gebruikt, dan heb je een voorsprong om de collageenproductie te verhogen. Ook als je die nog niet eerder hebt gebruikt, zal het gebruik ervan op je vijftigste al een effect hebben op het algehele uiterlijk van je benen.

Draag flatterende rokken

Elke rok die onder de knieën hangt en een brutale split heeft aan de voor- of zijkant, speelt een sexy spelletje met je benen. Soms zie je ze wel, soms zie je ze niet. En dat geeft een sensueel effect aan de benen. Of probeer eens een zwierige A-lijn met elastiek in de taille zodat je benen in verhouding smaller lijken.

Consequente lichaamsbeweging

Een trefzekere manier om je benen gezond te houden en er goed uit te laten zien is consequente lichaamsbeweging, waaronder specifieke activiteiten die de beenspieren versterken. Yoga, pilates en fietsen zijn goede voorbeelden, wat ook niet zo slecht is voor de knieën. Daarnaast helpt dit niet alleen spiermassa opbouwen waardoor de benen er strakker en gezonder uitzien, het bevordert ook de proprioceptie en het evenwicht, wat betekent dat u minder snel zult vallen of een ander ongeluk zult krijgen dat kan leiden tot botbreuken en blauwe plekken. Bergop stappen en traplopen kunnen het kniekraakbeen echter zwaar belasten.

Gebruik zelfbruinende lotions en sprays

Het donkerder maken van je benen kan de zichtbaarheid van vlekken en spataders minimaliseren door een algemene gebruine look te creëren. Aangezien de zonnebank je huid op termijn juist ouder kan doen laten lijken, is een aangebrachte kleur wellicht een beter idee. Je kunt zelf aan de slag gaan of in een salon. Bij bruiningsproducten die in de salon worden aangebracht, beweegt de medewerker het spuitpistool rond je lichaam. Ga je thuis aan de slag, lees dan goed de gebruiksaanwijzing van het product en zorg ervoor dat je niet eentje kiest die oranje maakt (dit vinden wij bijvoorbeeld een goede). Gelukkig zijn de producten veel verbetert ten opzichte van vroeger.

Vervang je scheermesje regelmatig

Huidirritatie op je benen wordt vaak veroorzaakt door een oud en bot scheermesje, denk aan die rode bultjes. Het is daarom heel belangrijk om je mesje geregeld te vervangen. Wanneer dat moment is? Vaak zit er op je scheermesje een stripje en als dat vervaagt, is het tijd voor een vervanging.

Verbeter je bloedcirculatie

Een mooie en egale huid krijg je onder andere door je bloedcirculatie te verbeteren. Dat gebeurt door genoeg te bewegen (nogmaals waarom dit zo belangrijk is!), maar ook een goede massage maakt je huid strakker en geeft het een gezondere kleur.

Hydrateer je benen

Tot slot nog een open deur: gebruik een goede vochtinbrengende crème voor het lichaam op je benen voor een betere conditie van de huid en een mooie glans. Actieve 50-plussers kunnen ruwe knieën hebben van bijvoorbeeld tuinieren. Exfolieer je huid en verwijder het haar op je benen als je dat wilt en sluit af met een goede lotion. Het zal je verbazen wat voor effect dit zal geven.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024