bandage cellulite

Bandage wraps voor slankere benen en minder cellulite: werken ze echt?

Cellulite, wij vrouwen krijgen er al snel mee te maken, en willen er het liefst nog sneller vanaf. En snel een beetje. Kan dat met zogeheten bandage wraps waarmee je je lichaam thuis inwikkelt?

Leestijd: 4 minuten

Bandage voor minder zichtbare cellulite

Een kleine troost: cellulite iets is waar 90 procent van de vrouwen op een punt in haar leven mee te maken krijgt – zelfs de ultrafitte en slanke mensen. Maar erg goed voelen we ons er toch niet bij. Ondanks dat het met name genetisch is bepaald, kun je er  wel voor zorgen dat het veel minder zichtbaar wordt. We presenteren je: bandage wraps.

De bandage of body wraps worden worden verkocht voor thuisbehandeling of voor gebruik in een spa. Je wikkelt jezelf in met het meterslange ‘verband’ in dat voorzien is van speciale mineralen, vitaminen en andere ingrediënten die beloven cellulite te verminderen en het deel van het lichaam slanker te maken. Ook worden de toxines en afvalproducten in je lichaam sneller afgevoerd.

Wat zijn bandage wraps?

De speciale bandages zorgen voor een schokwerking tegen het vasthouden van water, plaatselijke vetophopingen en de oneffenheden van cellulite. De resultaten zijn al zichtbaar vanaf het eerste gebruik en bij een voortzetting van de behandeling stapelen de voordelen zich alleen maar op, zodat plaatselijke ophopingen afnemen en de behandelde zones er compacter en zelfs hervormd uitzien.

Máár zorg daarvoor wel dat je zorg ervoor dat de aankoop van een hoge kwaliteit cellulitis lichaamswrap. Wij testten de Collistar Reshaping Draining Wrap, die voorzien is van vier afslankende en lipolytische actieve bestanddelen: gember, centella asiatica, escine en cafeïne. De bandages zijn zes meter lang en twaalf centimeter breed en passen zich aan het lichaam van elke vrouw aan. Ze kunnen tot tien keer worden hergebruikt en zijn gemaakt van een comfortabele, zeer dicht geweven stretchstof om de actieve bestanddelen met een occlusief effect naar de behandelde zones te brengen. Eenmaal om de benen zorgen ze voor een aangenaam massagegevoel door de drukkende werking, waardoor de microcirculatie wordt bevorderd. En dat niet alleen: de stof van de bandages voorkomt dat de oplossing doordruppelt waardoor de klassieke short niet nodig is. En bewegingsvrijheid? Die is er ook nog gewoon.

collistar bandage cellulite
Collistar Reshaping Draining Wraps 41 €

De bandages gebruiken

De afslankbandages met vochtafvoerend effect kunnen naar behoefte worden aangebracht op benen, billen, heupen, buik en armen. Scrubben van tevoren wordt aangeraden om dode huidcellen te verwijderen en drink voldoende water voor de sessie om het vochtafvoerende effect te bevorderen.

Benen

 • Voor het aanbrengen de te behandelen zone goed reinigen en drogen, en met de vingertoppen zachtjes kleine wrijfbewegingen maken van onder naar boven.
 • Plaats de voet op een krukje en wikkel de geïmpregneerde bandage kruiselings af zonder veel druk op de bandage te zetten.
 • Aangekomen bij de knie het been strekken en de bandage verder afwikkelen tot aan de liesstreek.
 • Maak het laatste stukje vast onder de laatste afwikkeling van de bandage.
 • Breng de tweede bandage aan op het andere been en laat het 30 minuten zitten.
 • In de tussentijd kunt u gewoon bewegen.
 • Verwijder de bandage en masseer eventueel overtollige vloeistof met opwaartse bewegingen weg om de effecten van de behandeling te versterken.

bandage cellulite

Billen, heupen en buik

 • Voor het aanbrengen de te behandelen zone goed reinigen en drogen, en met de vingertoppen zachtjes kleine wrijfbewegingen maken van onder naar boven.
 • Op het dijbeen, zo dicht mogelijk bij de liezen, begin je de bandage eerst rond de billen te wikkelen en vervolgens de heupen en de buik, tot vier vingers boven de navel.
 • Als je alleen de buik wil behandelen, breng je de bandage aan vanaf vier vingers onder de navel tot vier erboven.
 • Laat 30 minuten zitten. In de tussentijd kan je gewoon bewegen. Verwijder het verband en masseer eventueel overtollige vloeistof weg om het effect van de behandeling te versterken.

bandage buik

Armen

 • Voor het aanbrengen de te behandelen zone goed reinigen en drogen; begin de bandage af te wikkelen vanaf twee vingers boven de linkerpols (of omgekeerd) tot aan de schouder, waarbij de elleboog in een hoek van 90 graden wordt gebogen.
 • Zodra je de linkerschouder (of omgekeerd) heeft bereikt, haal je de bandage achter de nek door totdat je de rechterschouder (of omgekeerd) hebt bereikt en herhaal je, onder de oksel door, de hierboven beschreven handeling in omgekeerde volgorde.
 • Verwijder de bandage na 30 minuten en masseer eventueel overtollig vloeistof als volgt weg: maak van je duim en wijsvinger een ring rond je pols en ga vier keer omhoog tot aan de elleboog. Herhaal dezelfde beweging van de elleboog naar de schouder. Ten slotte ‘kneedt’ je zachtjes de huid aan de binnenkant van de arm in de richting van de oksel.

bandage armen

Tot slot worden de Collistar Reshaping Draining Wraps als schokbehandeling aangeraden om twee keer per week in de eerste twee weken te gebruiken, en als onderhoudsbehandeling, één keer per week.

Resultaat

Met de wraps kun je de zichtbaarheid van cellulite daadwerkelijk verminderen op een kosteneffectieve manier die snel en gemakkelijk te doen is in het comfort van je eigen huis. Hoewel de resultaten niet eeuwig duren, is het voor ons de ideale quick fix.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Collistar


© Fiftyandme 2024