froefroe met krullen

Deze foto’s bewijzen dat een froefroe met krullen juist een heel goed idee is

Pony’s alleen voor stijl haar? Niet meer. Afgelopen seizoen zagen we steeds vaker curly bangs’, oftewel froefroe’s met krullen. Het staat niet alleen heel fraai, het kan ook je opwelling oplossen als je weer-eens-iets-anders wilt en de opties met krulhaar beperkt lijken.

Leestijd: 2 minuten

Froefroe met krullen

Is er een kapsel dat meer je ne sais quoi uitstraalt dan curly bangs? Als het enige wat je tegenhoudt om de stijl te proberen, de angst voor kroes of onderhoud is, beschouw dit dan als een game changer. We laten je niet alleen velerlei voorbeelden zien (want iedere krul is verschillend, dus het kan even zoeken zijn naar iets vergelijkbaars), we vertellen je ook hoe ze moeten worden geknipt en onderhouden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Oribe (@oribe)

Knipbeurt

Het lijkt duidelijk, maar de knipsessie vereist wat extra aandacht. Een krullende froefroe moet nu eenmaal op een andere manier worden behandeld dan steil haar én mensen met krullen weten als geen ander dat die lokken soms een eigen leven kunnen leiden. Vergeet niet dat het geen kwaad kan om op veilig te spelen en met langere lokken te beginnen, vooral als het de eerste keer is dat je de coupe uitprobeert. Je kunt altijd korter gaan, maar je kunt de lengte niet terugkrijgen als je ze eenmaal hebt afgeknipt.

Vorm heeft vooral bij krullen de hoogste prioriteit. Een veilig eerste probeersel is een licht afgeronde vorm die net boven de wenkbrauwen zit. De froefroe moet in een boog worden geknipt, waarbij de zijkanten wegblenden in dezelfde lengte als de rest van het haar. Het kortste gedeelte is vanaf het midden van het ene oog tot het midden van het andere oog.

Onderhoud

Hydratatie is erg belangrijk voor een froefroe met krullen. Gebruik het best sulfaatvrije, op water gebaseerde styling producten die de krullen hydrateren en pluizen voorkomen. Sulfaten zullen de natuurlijke olie van je haar strippen waardoor het beschadigd kan worden.

Gebruik ook het liefst geen föhn. Laat je haar in plaats daarvan voor 80 procent aan de lucht drogen. Breng vervolgens wat product aan door je haar rond je vinger te draaien en kleine krullen te creëren, speld de krul losjes aan de bovenkant van je haar vast met een clip of bobby pin en laat je haar verder op natuurlijke wijze volledig drogen. Haal de schuifjes eruit en schud je krullen zachtjes uit.

Ziezo, dan laten we je nu graag een aantal prachtplaatjes zien:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sandra Oh (@iamsandraohinsta)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Natasha Lyonne (@nlyonne)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door R+Co (@randco)

Wij zijn fan. Enne als het toch mislukt, verstop je je gewoon een paar weken met een quarantaine-smoes?

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld:
Netflix


© Fiftyandme 2022