haartrends lente grijs haar

De 5 haartrends in het voorjaar van 2024 voor grijs haar

Ah, de lente! Het seizoen van wedergeboorte en hernieuwing. En dat geldt voor velen ook voor hun look, inclusief nieuw kapsel.

Leestijd: 2 minuten

De lente is het seizoen waarin de natuur ontwaakt uit haar winterse sluimer. Het is als een frisse adem die door de wereld waait, waarin alles tot leven komt na de koude en ingetogenheid van de wintermaanden. Met de eerste tekenen in de lucht, zoals het ontluiken van bloemen, het vrolijke gezang van vogels en hier en daar een zonnestraal, voelen we ook de kriebels om opnieuw te beginnen. Het is een tijd van nieuwe beginnen, zo ook voor je kapsel. Nog geen idee welke coupe je zal aanmeten met je zilveren lokken? We hebben de haartrends voor grijs haar van de lente 2024 op een rij gezet:

1. Barokbob

Is gelijk de schaar in je lange lokken zetten te rigoureus? Overweeg de barokbob, dé kapseltrend voor alle leeftijden dit seizoen. Deze boblijn bevindt zich qua haarlengte tussen de traditionele bob en de lange bob (lob). Een van de grote voordelen van deze haarstijl is het gemak van onderhoud terwijl het er superchic uitziet.

2. Laagjes

Op zoek naar iets speels? Waarschijnlijk zal het knippen van laagjes hierin tegemoet komen. Laagjes in je haar creëren beweging en extra volume. Je kunt er ook voor kiezen om alleen laagjes aan de voorkant te laten knippen, ook wel bekend als face-framing, om je gezicht te accentueren.

3. Zijdezacht haar

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Regina Burton (@burtonregina)

Grijs haar is prachtig, maar het is wel belangrijk om het goed te verzorgen en glans te behouden. Sla dus zeker het gebruik van haaroliën, haarmaskers en glanssprays niet over. Vooral anno nu waarin, clean beauty centraal staat, is het belangrijk om hier rekening mee te houden.

4. Bob

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Petra Dieners (@petradieners)

De bob mist nooit. Deze all time klassieker resulteert in een chique, verfrissende uitstraling. Is het toch niets voor jou? Wees niet bang voor een vervelende tussenlengte, want je kunt het dan altijd nog stylen tot de barokbob van puntje 1.

5. Zijscheiding

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Armelle (@armelleperves)

De zijscheiding was lange tijd uit de mode om plaats te maken voor de middenscheiding, maar dit voorjaar maakt het langzaam een comeback. Deze schuine look zorgt voor extra volume en geeft tegelijkertijd een speelse uitstraling.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024