onderkin

Hoe kom je van een onderkin af?

Als de huid ouder wordt, of na een dieet, kan een onderkin plots verschijnen. Ondanks de verslapte huid en losse spieren zijn er verschillende manieren om er vanaf te komen.

Leestijd: 2 minuten

De oorzaken van een onderkin

De kleine vetmassa nestelt zich onder de kaak van zowel vrouwen als mannen. Het kan van genetische oorsprong zijn, het gevolg van gewichtsverlies, of gewoon een gevolg van de wet van de zwaartekracht getekend door het verstrijken van de jaren. Dit verschijnsel heeft de neiging te verergeren met de leeftijd. In combinatie met een dunne huid gaat deze steeds meer hangen, totdat de harmonie van het gezicht wordt verbroken, dat er dan verouderd en vermoeid uitziet.

Hoe kan het behandeld worden?

Voor wie drastische en onmiddellijke resultaten wenst, kan liposuctie een onderkin in één keer wegwerken. Maar er zijn minder invasieve alternatieven zoals cryotherapie, waarmee uitstekende resultaten kunnen worden bereikt zonder operatie. Sommige artsen bevelen ook een combinatie van ultrasound en radiofrequentie aan om dit delicate deel van het gezicht te verstevigen.

Maar andere trucs, soms verrassend, kunnen van tevoren worden geoefend, zowel in preventie als in onderhoud… Bijvoorbeeld? Gezichten trekken! Je hoeft geen expert in gezichtsgymnastiek te zijn om van de voordelen te profiteren… Hou je hoofd omhoog en steek je tong uit! Lach dan indringend om je kaak te strekken. Varieer je grimassen om spanning in je nek te creëren en de spieren te versterken. Ben je bang om er belachelijk uit te zien? Onthoud: het resultaat zal zichtbaar zijn. Beëindig de sessie door de letters O en X vijftien keer (per dag) te herhalen, hun uitspraak te overdrijven en voel het effect op uw nek. Indrukwekkend, is het niet? Maar dat is nog niet alles! Je kunt ook kauwgom kauwen (dat is misschien wel het geheim van de vierkante kaak van Hollywoodsterren).

Een andere tip om voor de spiegel te oefenen is contouring, een manier om make-up aan te brengen die de illusie wekt dat je delen verbergt. Door te jongleren met een illuminator en een poeder die een beetje donkerder is dan je natuurlijke huidskleur, kun je wonderen verrichten (en lijkt het alsof je gezicht is verfijnd). Tenslotte, wanneer het tijd is om je make-up te verwijderen, masseer je de hals met een anti-ageing crème. De massage, altijd met opwaartse bewegingen, zal de bloedsomloop stimuleren en de weefsels verstevigen.

Nog zo’n wondertip? De gua sha voor een liftend effect voor het gezicht is nog steeds in opmars >

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022