gua sha liftend

De gua sha voor een liftend effect voor het gezicht is nog steeds in opmars

Ondanks dat de gua sha facial tool al heel lang bestaat in de Chinese geneeskunde, is het pas sinds kort ook hier populair. Maar wat is het?

Leestijd: 2 minuten

Ons lichaam en onze geest kunnen wel een goed gevoel gebruiken. Probeer daarvoor eens de discipline uit Azië die helemaal in is bij trendy vrouwen, de gua sha massage.

Wat is het?

De gua sha massage komt uit de traditionele Chinese geneeskunde. Het bestaat uit het schrapen van de huid met een geschikte steen om een lymfedrainage uit te voeren en zo gifstoffen elimineren. Een massage die het hele lichaam kan betreffen, maar meestal op het gezicht wordt uitgevoerd om het een gladder en dynamischer uiterlijk te geven. Een ideale massage om te doen wanneer je opstaat, om die gezwollen, vermoeide blik op je gezicht, die na het ontbijt komt, weg te werken. Een massage die iedereen bij zichzelf kan uitvoeren, wat tijd en flexibiliteit bespaart. Ongetwijfeld zal het een schoonheidsroutine worden.

Welke uitrusting heb ik nodig?

Je hebt geen massagetafel of andere gebruikelijke accessoires nodig. Om de gua sha massage uit te voeren, heb je alleen een jade of rozenkwarts steen nodig. Deze zijn verkrijgbaar in gespecialiseerde winkels of online. Een steen, vaak geslepen in de vorm van een hart, speciaal aangepast aan de contouren van het gezicht. De steen is ook verkrijgbaar in rolvorm. Makkelijker vast te houden, ja, maar iets minder effectief dan de steen alleen. Voor het budget reken je op ongeveer 45 euro voor een kwaliteitssteen.

Lees ook
Trombose: hoe herken je het op tijd en hoe voorkom je het? >

Hoe voer ik de gua sha massage uit?

Het eerste punt dat voor een bevredigend resultaat in gedachten moet worden gehouden, is dat het proces van onderaf begint. Op een ingeolied gezicht (met een biologische olie aangepast aan uw huidtype), glijd je met de steen over de huid van binnen naar buiten het gezicht. De rechterzijde van het gezicht wordt behandeld met de steen in de rechterhand. En de linkerkant met de linkerhand. Het schrapen van de huid gebeurt zeer zacht waarbij je geen druk mag uitoefenen. Als de huid een beetje rood begint te worden, is dat een teken van de doeltreffendheid van de massage. Niets om je zorgen over te maken.

De gua sha massage wordt idealiter twee tot drie keer per week uitgevoerd. Vijf minuten massage is voldoende, met vijf herhalingen van de drainagebewegingen. Een trucje voor wie het gewend is: leg de steen een paar minuten voor gebruik in de koelkast. Met de vele tutorials op Youtube leer je snel de juiste gebaren voor een massage die in feite helemaal niet ingewikkeld is

Snel zichtbare voordelen

Zonder een wondermassage te zijn, laat de gua sha je niettemin verbeteringen zien op vele gebieden:

  • Lachrimpels verzacht
  • Wallen en donkere kringen worden minder
  • Stevigere gezichtscontouren
  • Gestimuleerde bloedsomloop
  • Liftend effect op het gezicht
  • Versterkend effect op de teint
  • Ontzwellende werking
  • Voorhoofdsrimpels verzachten

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024