brooke shields

Brooke Shields vertelt over haar skincare routine als 56-jarige

Ondanks dat model en actrice Brooke Shields (56) van haarzelf een perfect glanzende huid, natuurlijke blosjes en sprekende ogen heeft, heeft ze dit grotendeels te danken aan make-up en skincare. Maar ze weet het wel op zo’n manier te doen, dat het lijkt alsof er niks bij gebruikt is. Gelukkig voor ons verklapt ze haar beauty geheimen.

Leestijd: 2 minuten

No-make-uplook

Oké, oké, daar hebben we gelijk een kanttekening bij: haar no-make-uplook (zoals ze het zelf ook noemt) is niet zó ‘less is more’ als hoe wij het zien. Ze gebruikt namelijk maar liefst 18 producten in de ochtend. We geven toe: met zo’n leger visagisten, snappen we dat dit voor haar meevalt. Enfin, hoe dan ook kunnen we wel een aantal beauty lessen halen uit de video die ze hiervoor opnam. En wie weet ontdek je opnieuw een serum die je tijdelijk aan de kant had gelegd?

De noodzaak van SPF

Nog iets waaraan we graag aandacht besteden: in de video vertelt ze dat ze spijt heeft dat ze vroeger veel in de zon heeft gezeten. “Ik kom uit de tijd dat je je met babyolie insmeerde en aluminiumfolie voor je gezicht hield om toch maar alle zon te pakken die je kon krijgen. Echt heel slecht voor je huid.” En daar betaalt ze volgens haarzelf nu de prijs voor.

Het is niet te laat om te starten

Goede huidverzorging is niet altijd belangrijk geweest voor Brooke (foei!). “Ik heb nooit veel tijd besteed aan mijn huid of gezicht, omdat het voor mij een baan was. Zodra ik klaar was met werken, waste ik alle make-up van mijn gezicht. Ik stelde niet zoveel prioriteiten als ik had moeten doen”, zegt ze in de video. Het goede? Het is nog niet te laat als je er ook nu pas de urgentie van inziet. Om je te helpen net zo’n stralende teint als Brooke te krijgen, hebben we hieronder haar routine op een rij gezet:

  1. Eerst was ze haar gezicht.
  2. Daarna gebruikt ze een oogmasker. Ze brengt het voorzichtig aan onder haar ogen en strijkt het glad met haar vingers.
  3. Dan gebruikt ze een gezichtsserum voor de rijpere huid met als key ingrediënt chebula.
  4. Als vierde stap gebruikt ze een jade roller om haar circulatie te bevorderen.
  5. SPF is een vaste stap in de routine.
  6. Ze bereidt haar huid voor vooraleer ze make-up aanbrengt met een lip masker, slaapmasker en een dagcrème.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Getty Images


© Fiftyandme 2023