Je complete gids voor het shapen van salonwaardige wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn heel bepalend voor je gezicht. Je wil er daarom vast voor zorgen dat ze er op hun allerbest uitzien. Maar hoe doe je dat, als geen professionele schoonheidsspecialiste op stand-by hebt staan?

Leestijd: 2 minuten

Stappenplan wenkbrauw shapen

Welnu, wij geven je in deze guide alle informatie die je nodig hebt om je wenkbrauwen te shapen. Het belangrijkste is om de vorm en dikte van de wenkbrauw te vinden die het beste bij jouw gezicht past.

Stap 1: geef ze de kans om te groeien

Mooie, volle wenkbrauwen krijg je alleen als je de haartjes de kans geeft om goed terug te groeien. Dit duurt in het algemeen zo’n acht weken. Laat het pincet dus even voor wat het is of werkt alleen een paar opvallende haartjes bij.

Stap 2: de juiste vorm bepalen

Nu je je volledige wenkbrauw terug hebt, kun je beginnen met shapen. Het begin van de wenkbrauw moet ongeveer op het verlengde van de neusbrug liggen. Om deze lijn te bepalen kun je een potlood naast je neus houden. Vervolgens zou het hoogste punt, het boogje van de wenkbrauw, op tweederde moeten zitten. Het uiteinde van je wenkbrauw eindigt langs het verlengde van de buitenste ooghoek. Je kunt eventueel met een oogpotlood puntjes zetten op deze plekken zodat je er rekening mee kunt houden bij de volgende stap.

Stap 3: epileren

Houd de huid strak met je ene hand en trek met een pincet in je andere hand de haartjes er in de richting van de haargroei uit. Doe dit bij natuurlijk daglicht en gebruik geen vergrootspiegel. Verwijder eerst de losse haartjes onder het begin van je wenkbrauwen, dan de de zwerfhaartjes onder de boog van je wenkbrauw en voorbij het uiteinde van de punt. Volg de natuurlijke lijn van je brow dus wees niet té enthousiast met het plukken.

Stap 4: bijknippen

Heb je volle wenkbrauwen? Dan kun je je wenkbrauwen ook nog knippen met een speciaal schaartje. Borstel de haartjes omhoog met een wenkbrauwborsteltje of een tandenborstel en knip alleen de haartjes die er uitsteken iets bij. Voor zij met dunnere jarennegentigwenkbrauwen kunnen deze stap beter overslaan.

Stap 5: vul ze op

Nu is het tijd om de wenkbrauwen op de juiste plek weer op te vullen. Een beetje poeder of een wenkbrauwpotlood kunnen wonderen voor je eyebrow game doen. Kies maximaal één tint donkerder dan je eigen wenkbrauwkleur, anders kun je een te hard effect krijgen. Een simpele hack om je wenkbrauwen bij te tekenen: zet met een wenkbrauwpotlood een streep in het midden van je wenkbrauw en veeg die uit met een wenkbrauwborsteltje totdat je de streep niet meer ziet. Met een browgel – met of zonder kleur – kam vervolgens je wenkbrauwhaartjes omhoog en creëer je meer definitie.

Je wenkbrauwen laten verven om ze voller te maken is ook een (tijdsbesparende) optie. Het blijft bij de meesten zo’n zes weken zichtbaar en ziet het er vaak natuurlijker uit, zelfs wanneer je helemaal geen make-up op hebt.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bronnen:
Elle US

Beeld:
Shutterstock


© Fiftyandme 2024