Rode lipstick kiezen in functie van jouw huidtype

Naast het feit dat je er ongelooflijk sexy kan uitzien met rode lippen toont onderzoek ook aan dat je met een vleugje rood op je lippen ook competenter en betrouwbaarder overkomt. Allemaal goed en wel maar hoe kies je nu de mooiste rode lipstick in functie van jouw huidtype ?

Leestijd: 2 minuten

Lichte huid met rode lippen

Heb je een huid die er bleek of zelfs wit uitziet? Opteer dan voor een rode lipstick die past bij de eerder koele teint van je huid. Tja, een bruine huid ziet er meestal warm en vol uit terwijl een witte huid eerder koel en afgelijnd overkomst. Daar past een zacht rood bij zoals zoals koraal- of frambozenrood. Te intense tintent rood met je met een bleke huid vermijden omdat het je huid dan een beetje grauw laat lijken. Toch kan het zeker niet misstaan om een zwarte jurk aan te trekken en als enige kleuraccent knalrode lipstick aan te brengen. Test even uit wat naar je eigen smaak past of niet past bij je huidskleur.

Zachtbruine huid met lippenrood

Ben je niet direct een bleekscheet (grapje) maar ook geen bruingebrand type, dan is de kans groot dat je, nadat de eerste zonnestralen je huid hebben gestreeld, je er een zachtgebruind tintje op nahoudt.
Jouw beste keuze is dan een matte, felrode lippenstift. Die felle kleur accentueert immers je zachtbruine huidskleur en laat die zo beter naar voren komen. En: zo lipstick maakt ook dat je tanden er een stuk witter uitzien. Een lichtbruin tintje en witte tanden enkel en alleen door wat rode lippenstift aan te brengen. Dat is wat een win-win noemen.


© Fiftyandme 2024