glitteroogschaduw

More is more tijdens de jaarwisseling: zo breng je stijlvol glitteroogschaduw aan

Opgewekte glitters kan ons feestelijk maken met O&N. Maar hoe breng je dat een beetje sophisticated aan?

Leestijd: < 1 minuut

Schitterende glitteroogschaduw

Uiteraard, een knallende kleur oogschaduw is spannend voor de feestdagen. Maar dit jaar willen we, zoals we zeiden, extra. Met glitters. Kinderachtig? Heus niet, ook die worden volwassen. En het staat ook wel zo feestelijk voor de persoon tegenover ons tijdens de jaarwisseling.

Stappenplan

1) Zorg er allereerst voor dat je huid gehydrateerd is. Check? Dan brengen we de foundation aan. Poeder een beetje bronzer na op de jukbeenderen et voilà.

2) Breng op de ogen oogschaduw aan een tint donkerder dan je eigen huiskleur. Smeer het een beetje uit tot iets boven je ooglid. Poeder alvast een toefje highlighter in je binnenste ooghoek en blend dit iets naar het midden van je ooglid.

3) Breng dan de glitteroogschaduw aan – enkel op je ooglid, niet erbuiten – en laat het wegblenden in de niet-glitterende-oogschaduw dat je boven je ooglid hebt aangebracht. Sla eventueel de binnenste hoek van je ooglid, waar de highlighter zit, over.

4) Breng op de onderste wimperrand de oogschaduw aan die je als basis hebt gebruikt. Je kunt ook hier wat glitters verwerken maar dit zorgt voor een dramatischer effect. Maar hey, wij oordelen niet, more is more tijdens de jaarwisseling.

5) Over de wimpers gaan nog flink wat lagen zwarte mascara. Als finishing touch kiezen we voor de lippen een nude-kleurige, niet glanzende lipstick.

Tikkie te heftig? Herhaal dan dezelfde stappen, maar verander stap 3 in een subtiel glinsterend lijntje vlak boven de wimperrand, dus bovenop je subtiele oogschaduw.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023