make-up fijne lijntjes

Een topvisagiste geeft ons de beste make-up tips voor minder zichtbare fijne lijntjes

Met het ouder worden, kunnen de fijne lijntjes in je gezicht prominenter worden. Of het nu door de leeftijd is, of het de tergende naslepen zijn van zonneschade: iedereen ergert zich aan die hinderlijke contouren in je gezicht.

Leestijd: 3 minuten

We kunnen ons allemaal wel voorstellen dat een goede skincare routine aan de basis ligt van een gezonde en stralende huid, maar vanaf het moment dat we dan ook maar een lekje foundation of een vleugje poeder op ons gezicht aanbrengen, lijkt het alsof er een spotlight op de plooien in ons gelaat wordt geplaatst. Herkenbaar? Wij spraken met Zoë Kuilaars, Charlotte Tilbury’s lead make-up artist in Maastricht, en vroegen naar haar beste make-up tips voor fijne lijntjes in het gezicht.

Skincare, skincare, skincare

Het is dus geen wonder dat de grootste tip die Zoë ons kan meegeven een goede skincare routine uitmaakt. Je kan de beste en duurste make-up van de wereld hebben, maar zonder goede huidverzorging, zullen die fijne lijntjes altijd blijven doorsijpelen. Maar wat is dan goede skincare? Brengen we eender welke doodgewone dagcrème aan, en houden we het dan voor gezien?

Het beste is om te investeren in een goed serum, dagcrème en SPF 50. Best heb je ook altijd een goede oogcrème voorradig. De wereld van skincare kan nogal overweldigend zijn. Daarom lijsten we hieronder enkele skincare producten op die door de make-up-goeroe goedgekeurd zijn:

Iunik Calendula Complete Cleansing Oil - € 15,99
Iunik Centella Bubble Cleansing Foam - € 12,99
Charlotte Tilbury Glow Toner - € 45,20
Iunik Black Snail Restore Serum - € 14,30
Charlotte Tilbury Charlotte's Magic Cream - € 58,70
Charlotte Tilbury Cryo-Recovery Eye Serum - € 53,10
Isntree Hyaluronic Acid Watery Sun Gel SPF50+ - € 19,76

Less is more

Maar zelfs met een killer skincare routine, is het belangrijk stil te staan bij welke make-up producten je gebruikt en de manier waarop je ze aanbrengt op je gezicht. Hoewel volgende stap maar al te vaak wordt overgeslagen, is een goede primer essentieel voor mooie, stralende make-up. Zelf zweert Zoë bij de Hydrogrip primer van Milk. Het blijft namelijk goed zitten en trekt niet in de lijntjes op je gezicht.

Bij het aanbrengen van de make-up geldt de cliché-uitspraak “less is more”. Eens dat je een goede base hebt gecreëerd, is het belangrijk om zo min mogelijk product te gebruiken en alles goed in je huid te werken. Hoe meer make-up je aanbrengt, hoe meer deze ook zal opvallen op je huid, en hoe minder natuurlijk het zal ogen. Daarnaast is het belangrijk de make-up onder je ogen met je vingers al deppend aan te brengen, niet alleen omdat je huid daar heel dun en fijn is, maar ook omdat je vingers de concealer beter zullen kunnen blenden, wat een natuurlijker resultaat teweeg zal brengen.

Verder raadt Zoë het gebruik van vloeibare make-up aan. Het ziet er immers natuurlijker uit en trekt ook minder in die ergerlijke contouren. Anderzijds gaan producten op basis van poeder, zoals poederfoundation, je een drogere huid bezorgen, waardoor de poeder in je lijntjes zal kruipen.

En wat als ‘more’ je ding is?

Ben jij niet van het motto “less is more”, en gaat jouw hart sneller kloppen van een dramatische make-uplook, no worries. Niet elk aspect van je maquillage hoeft natuurlijk te zijn. Als je wat meer wil opvallen, kies je beter voor een wat meer theatrale oog look of een bold lip, maar probeer koste wat kost toch een minimum aan foundation aan te brengen en ook zo min mogelijk concealer te gebruiken. Mensen denken maar al te vaak hun wallen te kunnen verdoezelen met dat ‘sacrale’ tubetje concealer, maar deze zal enkel de kleur van je wallen wegwerken. Er verder verandert niks aan de textuur. Door bovenop die textuur zomaar een laag concealer te smeren, zal het effect van zware wallen enkel maar vergroot worden. Een goede oogcrème en een sheer coverage concealer zijn de sleutel tot succes. Zoë gebruikt zelf het liefst de Touche Éclat van YSL

Dus of je nu op het punt staat de rode loper te betreden of onderweg bent naar kantoor: een gedegen skincare routine en natuurlijke gezichtsmake-up zijn je beste compagnons richting een jeugdige uitstraling.

Als laatste deelde Zoë nog haar go to producten voor een glowy, dewy make-up look.

Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter - € 44
Yves Saint Laurent Touche éclat Concealer - € 35
Charlotte Tilbury Beautiful Skin Sun-Kissed Glow Bronzer - € 49,70
Charlotte Tilbury Light Wand Pinkgasm - € 33,90
Fenty Beauty Gloss Bomb Universal Lip Luminizer - € 49,95

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024