wenkbrauw make-up

Moeite met wenkbrauw make-up? Zo breng je het mooist potlood aan

Als we ouder worden, ondergaan onze wenkbrauwen enige veranderingen. Ze kunnen dunner worden, grijs worden of hun vorm verliezen. Gelukkig biedt make-up een geweldige manier om deze veranderingen te compenseren en je wenkbrauwen er weer prachtig uit te laten zien.

Leestijd: 3 minuten

Een van de handigste tools hiervoor is het wenkbrauwpotlood. Maar het kan moeilijk zijn – ja, ook voor volwassen vrouwen – om die op de juiste manier te gebruiken zodat ze je wenkbrauwen complimenteren. We delen daarom enkele tips om op een mooie manier wenkbrauwpotlood aan te brengen.

Stap 1: kies het juiste potlood

Voordat je begint, is het essentieel om het juiste wenkbrauwpotlood te kiezen. Ga voor een potlood dat past bij de kleur van je natuurlijke wenkbrauwen. Als je wenkbrauwen grijs zijn geworden, zoek dan naar een potlood met een grijze ondertoon. Zorg er ook voor dat het potlood een fijne punt heeft om nauwkeurig te kunnen werken.

Mac Eye Brow styler € 30,15

Stap 2: borstel je wenkbrauwen

Gebruik een wenkbrauwborstel om je wenkbrauwharen omhoog te kammen. Dit helpt om de vorm van je wenkbrauwen te definiëren en zorgt ervoor dat je potlood gelijkmatig wordt aangebracht.

Stap 3: begin met lichte streken

Begin met lichte, korte streken aan te brengen met het potlood. Volg de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen en vul geleidelijk de dunne plekken in. Het doel is om een subtiele, natuurlijke look te creëren.

Stap 4: focus op de buitenkant

Veel vrouwen ouder dan 50 ervaren dunner wordende wenkbrauwen aan de buitenkant. Besteed daarom extra aandacht aan dit gebied. Gebruik lichte, opwaartse streken om de buitenste randen van je wenkbrauwen te definiëren en op te vullen.

Stap 5: blend met een borsteltje

Gebruik opnieuw je wenkbrauwborstel om het potlood zachtjes te blenden. Dit zorgt voor een natuurlijker uiterlijk en voorkomt harde lijnen.

Stap 6: fixeer met wenkbrauwgel

Om ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen de hele dag op hun plaats blijven zitten, gebruik je een wenkbrauwgel. Dit zal ook helpen om de kleur van het potlood te fixeren.

Kiko Brow Mascara & 10H Lasting Brow Pencil € 10,99

Stap 7: oefen

Het aanbrengen van wenkbrauwpotlood vergt wat oefening. Maak je geen zorgen als het de eerste keer niet perfect is. Neem de tijd om te oefenen en te experimenteren met de juiste techniek en kleur voor jou.

Stap 8: onderhoud je wenkbrauwen

Ten slotte is het belangrijk om je wenkbrauwen regelmatig te onderhouden. Bezoek een professionele schoonheidsspecialist om je wenkbrauwen te laten epileren of te vormen. Dit zal je helpen om de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen te behouden. Of ga natuurlijk zelf aan de slag:

BABOR x Tweezerman Pincet € 23,90

Wij vonden dit lesje wenkbrauwen tekenen op Instagram van Nederlands visagist Leco van Zadelhoff ook ontzettend handig:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff (@lecolook)

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024