trucje eyeliner

Dankzij dit (heel) vreemde trucje krijg je een vastere hand om eyeliner te tekenen

Visagisten verklappen een geheim trucje dat ervoor zorgt dat je een vastere hand krijgt tijdens het zetten van je eyeliner. Ook al is het een beetje vreemd, het is het proberen meer dan waard.

Leestijd: 2 minuten

Een vastere hand

Als we ergens een haat-liefde-verhouding mee hebben, dan wel met eyeliner. Niets zo mooi, maar ook niets zo onmogelijk als dat ene perfecte, strakke streepje. Als je er eenmaal aan begonnen bent, is er geen weg meer terug. En dat kan er nog weleens in resulteren dat je te laat op afspraken komt wanneer je het voor de zoveelste keer eraf gehaald hebt en opnieuw getekend.

We kunnen er een boel woorden aan vuil maken, maar eigenlijk is de truc heel simpel:

Zet een spiegeltje op een stevige ondergrond die lager staat dan jij. Kijk naar beneden zodat je goed kan zien waar je je lijntje wil tekenen. En dan komt de échte truc: blijkbaar helpt het… om je tenen dicht te klemmen terwijl je eyeliner aanbrengt. Ja echt. Wie verzint het? (En waarom wisten wij dit niet eerder?).

Door je tenen naar binnen te krullen op het moment dat je je eyeliner gaat aanbrengen, sta je steviger op de grond. En daarin zit het ‘m: doordat je steviger staat, tril je minder en heb je een vastere hand om de eyeliner-streep te zetten.

De lijn zetten

Een goed begin is het halve werk, maar natuurlijk zal de andere helft ook nog gedaan moeten worden: het tekenen van de eyeliner. Begin aan de buitenkant van je wimperlijn en werk naar het midden toe. Daar stop je even. Breng nu je eyeliner naar je binnenste ooghoek en trek een fijn lijntje naar het midden om de twee lijnen te verbinden met elkaar. Wil je nog kleine wing toevoegen? Doe dat als laatste stap, waarbij je een opwaartse hoek van 45 graden richting je slaap tekent.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ASHLEY CASSIDY (@ashbegash)

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023