make-up 50+ huid

Een visagist laat in een video van 4 minuten zien hoe je de perfecte make-up aanbrengt op de 50+ huid

Make-up kan een verjongend effect voor je uitstraling hebben, maar dan moet je het wel op de juiste manier aanbrengen. De Nederlandse Leco van Zadelhoff, een visagist en haarstylist heeft daarvoor in het verleden al vaker tips over gegeven, wat bij de kijkers goed in de smaak is gevallen. “Op veler verzoek een makeup tutorial voor een “rijpere” huid!”, schrijft hij daarom op Instagram bij een nieuwe video waarin hij zeer concrete tips geeft.

Leestijd: 2 minuten

Tutorial voor een 50+ huid

Stralend en naturel, zo omschrijft hij de volledige make-up look voor de 50+ huid. Het eindresultaat mag er inderdaad zijn! In de tutorial laat hij precies zien welke producten hij allemaal gebruikt en stap voor stap hoe hij ze aanbrengt. Natuurlijk hoef je de specifieke producten niet aan te schaffen als je een andere variant thuis hebt liggen, maar een goede tip is het zeker.

In de volgende video legt hij in 3,5 minuten uit wat je moet doen om zo’n geweldig resultaat te bereiken:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff (@lecolook)

De stappen

Stap 1 creëer een perfect canvas met een primer.
Stap 2 met foundation zorg je voor een egale dekking.
Stap 3 concealer, ofwel wal-weg, gebruik je niet alleen onder de ogen, maar ook voor de schaduwgedeeltes in het gezicht, zoals de neus en de kin. Ook kun je ermee highlighten, bijvoorbeeld de brug van je neus.
Stap 4 ga rustig om met poeder. Gebruik het subtiel, want anders kan het net rimpels versterken. Breng alleen beetje aan op de T-zone, met name de neus en de hals. Het haalt een beetje van de glans weg.
Stap 6 een goede bronzer is multifunctioneel. Het geeft kleur aan je gezicht. Je kunt een beetje extra aanbrengen op de jukbeenderen zodat het als rouge dient.
Stap 7 met een beetje eye primer zorg je ervoor dat je oogschaduw beter blijft zitten.
Stap 8 een wenkbrauwpotlood geeft je oog contour en zorgt voor een oogschaduw effect.
Stap 9 met een beetje oogschaduw over het potlood zorg je voor een maximaal effect met minimale make-up.
Stap 10 een blauw oogpotlood is een ouderwets trucje om je ogen beter te laten uitkomen. En dan met name bruine of groene ogen. Door wat aan te brengen op de waterlijn gaan je ogen stralen.
Stap 11 en natuurlijk vergeten we de mascara niet. Breng het enkel aan op je bovenste wimpers zodat je zorgt dat je ogen meer open lijken. Wil je toch onderaan wat aanbrengen? Zorg dan voor de verhouding 80/20. 80% op de bovenste wimpers, 20% voor de onderste wimpers.
Stap 12 met een wenkbrauwpotlood vul je enkel de gaatjes op, terwijl je met het borsteltje aan de andere kant van het potlood de haartjes omhoog kunt kammen. Daarna gebruik je een soort wenkbrauwgel om de haartjes vast te zetten, genaamd ‘wenkbrauw freeze’, en je wenkbrauwen voller te doen laten lijken.
Stap 13 met een lippotlood kun e niet enkel je lippen contouren, maar ook een beetje opvullen.
Stap 14 tot slot breng je nog wat lipgloss aan zodat je voor een naturel sparkling effect zorgt waardoor de dunner wordende lippen voller lijken.

De producten

Benefit Porefessional - Make up Primer
Armani Luminous Silk Foundation
Yves Saint Laurent Touche Éclat
MAC Cosmetics Mineralize Mineralize Skinfinish Natural
Guerlain Terracotta Light
Anastasia Beverly Hills Mini Eye Primer
MAC Cosmetics Eye Khol Teddy
Pat McGrath Labs Mothership VII - Divine Rose
Shiseido Kajal Ink Artist
CHANEL LE VOLUME mascara
Anastasia Beverly Hills Brow Freeze
Wenkbrauwpenseel Gucci Beauty
KYLIE COSMETICS Matte Lip Kit

 

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024