Hannelore Knuts Terre Bleue

Belgisch topmodel Hannelore Knuts (44) in middelpunt van exclusieve jubileumcollectie Terre Bleue

Terre Bleue viert dit jaar zijn 20ste verjaardag! Om dat te vieren komt het Belgische modehuis met een collectie geïnspireerd door de allereerste Terre Bleue collectie in 2002, die in beeld werd gebracht via virtual reality, een primeur in het Belgische modelandschap. Niemand minder dan mode-icoon Hannelore Knuts staat voor de camera om de collectie tot leven te brengen.

Leestijd: 2 minuten

De carrière van Hannelore Knuts

De in Hasselt geboren Hannelore Knuts verhuisde naar haar studies fotografie naar The Big Apple. Daar kreeg haar modellencarrière vorm: zo zetten de de Italiaanse Vogue haar maar liefst drie maanden op een rij op hun cover, ze werd de muze van de iconische Karl Lagerfeld en de Franse modeontwerper Jean Paul Gaultier en die heel wat luxe-collecties en parfums op zijn naam heeft en liep shows voor de grootste modehuizen, van Hermès tot Chanel.

Maar sinds enkele jaren woont Hannelore terug in België, waar ze na meer dan 20 jaar in de modewereld nog steeds actief is. Het verbaasde ons dan ook niet toen we lazen dat ze dit keer model staat voor de exclusieve capsulecollectie van Belgisch modehuis Terre Bleue.

Jubileum van het modehuis

Na de lancering van een allereerste damescollectie in 2002 groeide Terre Bleue al snel uit tot een fashion favorite. Amper twee jaar later volgde een eerste boetiek te Gent. Maar daar bleef het niet bij. Met ondertussen maar liefst 16 eigen boetieks, en casual chic collecties voor zowel dames als heren, blijft het merk het Belgische modelandschap veroveren. Met de capsulecollectie wordt opnieuw ingezet op de sterktes waar ze zo geliefd om zijn: kwaliteit, draagcomfort en vooral, elegante designs die doen stralen.

Voor de creatie van deze exclusieve anniversary collection kon Terre Bleue rekenen op ontwerpers Gert Mortmans en Maryse Poivre. Samen brengen ze een subtiele knipoog naar de start, en neemt Terre Bleue tegelijk een sprong naar de toekomst. Gekende ontwerpen vinden een nieuwe vorm, maar ook enkele gloednieuwe stijlen doen hun intrede. Think casual chicness in een hedendaags jasje. Resultaat? Maar liefst 12 stuks voor dames, die je verrassen en inspireren. Een greep uit de collectie:

Virtual reality shoot

Via green-screen reizen we naar vier natuurlijke locaties die de elementen weerspiegelen. Water, aarde, lucht en vuur voeren ons mee naar een geïnspireerde manier van shooten, en dit volledig vanop Belgische bodem. Door de campagnebeelden op deze manier vast te leggen daagt Terre Bleue ons uit tot een actuele, duurzame kijk op fashion.

hannelore knuts

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Terre Bleue


© Fiftyandme 2024