bridgerton outfits

Get the look: de mooiste Bridgerton-waardige items om ook in 2021 dragen

Heb jij de nieuwe Netflix-hit Bridgerton ook in één zucht uitgekeken? Dan ben je niet de enige, want niemand lijkt genoeg te krijgen van het sensuele en moderne kostuumdrama. En precies die kostuums geven ons ook weer een heleboel mode-inspiratie.

Leestijd: < 1 minuut

Outfits in Bridgerton

De populaire Netflix-serie Bridgerton is gebaseerd op de negendelige boekenreeks van schrijfster Julia Quinn, en begint met The Duke and I uit 2000. De serie speelt zich af in de Londense high society in de negentiende eeuw, en vertelt hoe hun levens er plots heel anders uitzien dankzij een anonieme column van een zekere Lady Whistledown. Heel vermakelijk.

En de kostuums… Prachtig met een hoofdletter P. De met een Emmy onderscheiden kostuumontwerpster Ellen Mirojnick (71) meldt in interviews dat ze niet het historisch correcte Jane Austen wil nabootsen; het moet moderner en luxueuzer. Het silhouet van die tijd blijft de standaard, maar de standaard mousseline-jurken, mutsen en luifelhoedjes komen niet voor. Haar ‘Regency met een twist’ brengt flitsendere en kleurrijkere kleding dan gebruikelijk.

via GIPHY

Dress to impress

Alles in de serie is zo over de top dat je niet goed weet waar je nu naar kijkt. En dat wekte weer onze interesse voor royals en het adellijke leven. Opvallende veren, decoraties, kant en juwelen, allemaal om de ton te imponeren tijdens prachtige bijeenkomsten. Tijdens het kijken van de serie vóelt het bijna alsof wel er midden in zitten. En dat trekken we stiekem graag door naar ons dagelijkse leven.

De ingewikkeld gekrulde en gestileerde hairdo’s slaan we graag over, maar we laten ons graag inspireren voor items met mooie kragen, bloemdecoratie en pastelkleuren alsof we zo mee kunnen doen aan het volgende debutante ball. Lady Wistledown would approve…

& Other Stories - Textured Ruffle Collar Puff Sleeve Top - 59 €
Pandora - Rose Flower Dangle- 59 €
at deBijenkorf.be - Maje Tartan Polo - 175 €
at deBijenkorf.be - Maje Tartan Mini Skirt - 150 €
Laurence Vandenborre - Wavy Colored Stone Bangle - 2.500 €
Primark- Mint Volume Pouch Handbag - 10 €
Marie Jo - Delphine Homewear - 89,90 €
Laurence Vandenborre - Signature Ring - Octagon Green Tourmaline - 1.390 €
& Other Stories - Pink Flower Cardigan - 89 €
at deBijenkorf.be - Damsel in a Dress Midi Peplum Pencil Skirt - 169 €
& Other Stories - Stone Earrings - 29 €
Primark - Lavender Heeled Sandals - 12 €

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © LIAM DANIEL/NETFLIX


© Fiftyandme 2024