Een dag in het leven van een chique Parisienne

Leestijd: 2 minuten

Een goede dosis kunst als ontbijt, gevolgd door een winkeluitje, en een verwenmoment in de meeste vooraanstaande Franse huizen op de Champs-Elysées om af te sluiten: ziedaar de planning van een Parisienne voor één dag. Alors, roodgestifte lippen, aansluitend zwart jurkje, en bijpassend parfum van Guerlain, check? Allons-y!

 Patricia Massange

9 uur: CULTUUR VAN ’S MORGENS VROEG BIJ DE FONDATION LOUIS VUITTON

Het architecturaal oeuvre van Frank Gehry op de site van de Jardin d’acclimation in de Bois de Boulogne, is zonder twijfel uniek in zijn soort. Nog tot januari kunt u in de Fondation genieten van de tentoonstelling “Pop & Musique’”. Geen mooier begin van de dag dan in het gezelschap van Warhol, Basquiat (artiesten geïnspireerd door reclame, televisie, cinema,…) of Marina Abramovic (artiesten voor wie muziek centraal staat), toch?
Www.fondationlouisvuitton.fr

12 uur: GEPARFUMEERDE LUNCH IN HET RESTAURANT VAN HET HUIS GUERLAIN: LE 68 GUY MARTIN 

Op de kelderverdieping van de winkel bevindt zich het restaurant dat ontworpen werd door Peter Marino, de architect die het volledige Guerlaingebouw restaureerde in 2013. Een verfijnd, gezellig en subtiel decor waarin sterrenchef Guy Martin ingrediënten uit de parfumwereld herinterpreteert, zoals foie gras met vanille uit Madagascar in bladerdeeg of een onweerstaanbare Petite Robe Noire met rode vruchten en chocolade.
Www.le68guymartin.com

14 uur: ZINTUIGLIJKE ONTDEKKINGSTOCHT IN DE BOUTIQUE GUERLAIN

Guerlain vestigde zich op nummer 68 van de Champs-Elysées in 1914. De mythische winkel verenigt traditie en moderniteit door het gerestaureerde historische gedeelte dat voornamelijk ingenomen wordt door een prachtig parfumorgel (onze foto) in een gouden omgeving te linken aan de recente uitbreiding in puur, wit marmer. De magische krachten van de kostbare parfums doen u onverwachte tuinen ontdekken en verloren lopen in het Oosten tot u in een oogwenk opnieuw in hartje Parijs staat.
Www.guerlain.com

1.

Maison Louis Vuitton

2.

.                   Boutique Guerlain

16 uur: TEA-TIME IN HET INSTITUT GUERLAIN

Een oase van rust vindt u op de eerste verdieping van de Boutique Guerlain, 68 Champs-Elysées: de centrale hal in marmer, de gezellige wachtzaal met beigetinten en lambriseringen, een koepelvenster met orchidarium, uitgepuurde maar warme cabines met eikenhouten parket, lichte kleuren, een fonteintje met Pan-beeldje in onyx… vormen samen een echt kunstwerk. Terwijl u wacht en de ontspanning laat beginnen, kan u zich heerlijk neervlijen en van een geparfumeerde huisthee genieten. Hét summum van verfijndheid en welzijn.
Www.guerlain.com

18 uur: NOG SNEL EEN HANDTAS VOOR DE TERUGWEG BIJ MAISON LOUIS VUITTON

Deze modetempel van 1900 m² – gelegen op nummer 101 van de Champs-Elysées – biedt het volledige gamma van het gemonogrammeerd merk. Een universum van luxe, licht, buitensporigheid en kunst waar hand- en reistassen uitnodigen tot verre oorden. Wat is het heerlijk flaneren, op zoek naar de gelukkige uitverkorene die onze spullen zal vervoeren tijdens onze volgende escapade…
www.louisvuitton.com


 

 


© Fiftyandme 2024