vintage brussel

Dit zijn onze 6 favoriete vintage shops in Brussel

Niets is zo leuk als het vinden van dat ene pareltje. Een statement item. Iets dat niemand anders heeft. We tippen daarom onze favoriete vintage winkels in de Belgische hoofdstad.

Leestijd: 2 minuten

Gabriele Vintage

In de luxewijk Dansaert vind je de Gabriele Vintage. Een winkel met kleding, sieraden, hoeden… Die de eigenaresse van overal ter wereld heeft opgesnord. Het is een grote, lichte ruimte, in retrosfeer ingericht. Onmisbaar dus in het lijstje vintage in Brussel. En als je van origineel en anders dan anders houdt, ben je hier al helemaal aan het juiste adres.

Kartuizersstraat 27
1000 Brussel

Lady Dandy

Chanel, Balenciaga, Marni, Chloé, Prada, Patrizia Pepe en nog veel meer designer merken vind je bij Lady Dandy in de Châtelain wijk in Elsene. De winkel is verdeeld in drie delen: in het eerste vind je kleding, het tweede paskamers en het derde een schoenenwalhalla.

Edelknaapstraat 81
1050 Elsene

Melting Pot Kilo

Deze vintage store is voor ieder budget. Je betaalt namelijk 15 € per kilo. Voor een soepel bloesje ben je slechts zo’n 3 € kwijt. En die heb je er genoeg: Melting Pot Kilo hangt vol met kleurrijke bloesjes, maar ook met bloemenrokjes, denim jasjes en je vindt er stapels met vintage Levi’s jeans.

Visverkopersstraat 2
1000 Brussel

Isabelle Bajart

Isabelle Bajart is gevestigd in het hart van Brussel en biedt sinds 2008 een selectie van tweedehands vintage aan. Yves Saint Laurent, Celine, Max Mara maar ook een ruime keuze aan vintage stukken van minder bekende ontwerpers in de dop, uit alle tijden.

Kartuizersstraat 25
1000 Brussel

Bernard Gavilan 

Bernard Gavilan is al sinds 1994 ‘de koning van de Brusselse vintage’. In het winkeltje van de excentrieke man vind je originele kleding en accessoires uit de periode 1900-1990: bolhoeden, outfits, schoenen, noem maar op – zowel tweedehands als onverkochte stock. Nóg leuker: hij personaliseert ook kleding.

Blaesstraat 162
1000 Brussel

Les Enfants d’Edouard

Aanvankelijk opgericht door twee vrienden wiens vaders Edouard heetten, zijn Les Enfants d’Edouard de pioniers met meer dan 45 jaar ervaring in het concept van luxe tweedehands met internationaal gerenommeerde ontwerpers. De winkel is gevestigd in een prachtig herenhuis aan de beroemde Louizalaan in het centrum van Brussel en je vindt er meer dan 5.000 kledingstukken, tassen, juwelen of schoenen. Een zorgvuldige selectie certificeert hun authenticiteit.

Louizalaan 175
1050 Brussel

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2021