Geurreis bij Hermès met Jean-Claude Ellena

Leestijd: 3 minuten

Bij Hermès is parfum altijd een reis naar het hart van de grondstoffen geweest, de natuur die heruitgevonden wordt, ingrediënten die gesublimeerd worden door verrassende en unieke associaties.

Door Manoëlle Sepulchre

(Succes) Story 

In juni 2004 vertrouwde Hermès zijn geurenpatrimonium toe aan Jean-Claude Ellena, samen met de taak om nieuwe parfums te creëren. Ellena, zoon van een parfumeur en afkomstig uit Grasse, had toen al talrijke klassiekers op zijn palmares staan (First van Van Cleef & Arpels, Déclaration van Cartier, Eau Parfumée au thé vert van Bulgari, Eau de Campagne van Sisley en Cologne Bigarade voor de Éditions de Parfums Frédéric Malle). Al sinds het begin delen het Parijse huis en de parfumeur uit Grasse dezelfde waarden, het respect voor het vakmanschap en een hang naar uniciteit. Zijn werk is een mengeling van poëzie, durf, creativiteit en het gebruik van de allermooiste essences.

life-magazine

De essentie van Hermes  

Met de parfums Hermessence tast Jean-Claude Ellena de grenzen van de regels van de luxe af, en zet ondertussen de klassieke geurfamilies naar zijn hand. Eenvoudig en intens weten de Hermessence-parfums het moment te vatten zoals een Japanse haiku, niet langer dan de duur van een ademhaling. De collectie die exclusief voor de winkels van Hermès werd gecreëerd, getuigt van de creatieve vrijheid en de eigenzinnige handtekening van het prestigieuze huis en belichaamt de essentie van het metier van parfumeur.

life-magazine

Voor de parfumeur die ik ben, is mijn verhouding tot geuren en parfums niet alleen analytisch en synthetisch, maar ook fysiek. Ik moet ze kunnen hanteren en bewerken om ze me eigen te kunnen maken. Geuren zijn zoals woorden en kleuren. Bouwstenen. Van mijn eigen constructie.” J-C Ellena.

Hermessence bestaat vandaag uit 12 parfums. De lijn werd doorheen de jaren verrijkt wanneer Jean-Claude Ellena een element ontdekte, een land, een cultuur, of gewoonweg een uitzonderlijke geur.

life-magazine

Codetaal ? 

Denk: “een nieuwe taal voor ingewijden die op zoek zijn naar andere emoties, voor kenners die verwachten dat we ze verrassen”, zegt Jean-Claude Ellena ons.

Op die manier werden onder meer de volgende geuren geboren: Ambre Narguilé, de honing van de amber met oriëntaalse noten, Poivre Samarcande, een vurige peper verzacht door een milde houtgeur, Rose Ikebana, contrasterende rozenblaadjes en krokante rabarber die een luchtig, delicaat en bruisend kantje hebben, en Vétiver Tonka, vetiver omhuld met de karamelachtige tonkaboon die samen tegelijk zacht, romig en beslist zijn, als een streling op je huid…

Hermes 3 Life Magazine

Klein, luxueus geluk voor mannen en vrouwen, exclusief te ontdekken in de winkels van Hermès en op www.hermes.com© Fiftyandme 2023